Nézze, ilyen színű a Balaton a világűrből!

  A HVG talált az Európai Űrügynökség (ESA) pénteki fotójára, amely szervezet egyébként gyakorta tesz közzé látványos űrfotókat. 

  A képet a Copernicus Sentinel-2 műhold segítségével készítették, amely közleményük szerint épp Nyugat-Magyarország felett cirkált, majd megpillantotta és lekattintotta a Balatonunkat. Az ESA a weboldalán röviden ír a tó legjellemzőbb tulajdonságairól, többek között arról, hogy Közép-Európa legnagyobb édesvizű taváról van szó, hossza 78 kilométer, felülete pedig 600 négyzetkilométer, és, hogy Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe.

  Forrás: ESA

  A fotó érdekessége, hogy a Balaton nem kék színű, inkább smaragdzöldnek tűnik, amelyet többek között a kémiai összetételével magyaráznak a csillagászok, illetve, hogy a vízében mintegy 2000 fajta alga található – olvasható az ESA weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!