Nyitott panoráma kisbuszok szállítják a nyaralókat az alsóörsi strandra

  Alsóörs önkormányzata egy 14 személyes elektromos kisbuszt vásárolt, melyet a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület strandjáratként üzemeltet – írja cikkében a Turizmus.com, amelyben hozzáteszi, hogy a térség településeinek – Alsóörs, Felsőörs, Lovas, Csopak, Paloznak – alapvető problémája, hogy a lakosok száma júliusban és augusztusban az ötszörösére nő, a parti és a partközeli utcákat rengeteg parkoló autó lepi el, a szabálytalanul parkolók ráadásul balesetveszélynek is kiteszik a gyalogosokat, kerékpárosokat és kisgyerekeket.

  Forrás: Rostásy Szabó Mihály / Turizmus.com

  Alsóörs község önkormányzata ezért egy elektromos kisbuszt vásárolt, amely délelőtt a strandra, délután a szálláshelyek felé szállítja az utasokat, miközben csökkenti a környezeti terhelést és a parkolóhelyek keresése miatti bosszankodást.

  Az egyesület további buszok beszerzését is tervezi, amelyeket egyrészt fesztiváljáratként használnának a rendezvény helyszíne és a szálláshelyek között közlekedve, másrészt helyi látnivalókat bemutató és boros járatokat is indítanának. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!