Megnyílt a Balaton északi partjának legolcsóbb strandja

Hivatalosan július 6-án, szombaton Dorko Tihany Beach néven nyitották meg egészen új arculattal Tihany legnagyobb és legrégebbi strandját – írta a CsodálatosBalaton.hu.

Forrás: Tihany Beach / Facebook

A Tihanyi apátság alatti öbölben, a hajóállomás mellett található strandot 1961-ben nyitották meg először. Az elmúlt időben a félszigeten élő testvérpár, Keczán Pál és Máté vette át a terület üzemeltetését, akik a lap szerint "generációkon átívelő találkozóhellyé szeretnék erősíteni ezt a strandot". Ezért úgy alakították ki a helyet, hogy azt életkortól függetlenül mindenki kedvére használhassa, miközben külön gondoltak a családosokra is, hiszen a félsziget egyetlen nyilvános gyereköble is itt található. Így a lankás, homokos és sekély vizű, hullámtörővel ellátott partszakaszon egy új játszótér is épült.

Forrás: Tihany Beach / Facebook

 A lap hozzáteszi, hogy mivel Tihany kiemelten szigorú környezetvédelmi besorolásba tartozik (1952-ben itt jött létre az első Tájvédelmi körzet), ezért a Dorko Tihany Beach a balatoni strandok között elsőként vezette be az ún. repoharakat. Az azúrkék színű, visszaváltható műanyag poharak mellett pedig, a szívószálakat sem engedélyezik a helyi vendáglátósoknál, ahogyan azt már több helyen is betiltották.

Forrás: Tihany Beach / Facebook

A strandon egész nyáron egymást váltják a foodtruckok, lehetőség van bérelni vizibickiliket és sup-okat is. De talán a legvonzóbb tulajdonsága mégiscsak az, hogy ezen a helyen az északi parton elérhető legolcsóbb jegyárakkal lehet strandolni: a szeptember közepéig nyitvatartó strandra a diák és nyugdíjas belépő 250, a felnőtt pedig 500 forintba kerül.

A testvérpár által üzemeltetett strand nem nevezett a balatoni strandokat minősítő idei versenyre, mindenesetre, ha olvasóink jártak már a napokban ezen a strandon, írják meg tapasztalaikat a cikk alatt kommentben. Ha pedig arra kíváncsiak, hogy 2019-ben mely balatoni strandok kaptak maximális, ötcsillagos minősítést, akkor nézzék meg a versenyre nevezett 35 strand teljes listáját és egynként elért minősítését itt

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek