Idén is felkapcsolták Opatija legszebbként emlegetett adventi fényeit

A Legszebb advent a tenger mellett címet kapta idén is a horvátok egyik legtöbbet emlegetett és legsűrűbben látogatott ünnepi rendezvénysorozata, amelyet tavaly csak virtuálisan lehetett bejárni. Idén azonban már testközelből várják látogatóikat Opatija fényfüzérekkel felszerelt utcái, fenyőágakkal körbeölelt jégpályája és a csillogó gömbdíszek garmadája.

Forrás: Opatija Advent / Facebook

November 26-án pénteken Opatijában is felkapcsolták a karácsonyi fényeket, amelyek ismét téli mesevilággá igyekeznek alakítani a Földközi-tenger partján fekvő települést. Egyes lakóházak bejáratai előtt óriás karácsonyi cukorpálcikák és habos muffinok díszelegnek, a város kisebb-nagyobb meseparkjait pedig embernagyságú diótörők vigyázzák. 

Forrás: Opatija Advent / Facebook

Idén több mint 10 000 díszítő elemmel és minden eddiginél hosszabb, összesen 24 kilométernyi lámpafüzérrel szerelték fel az utcákat, illetve négy nagyméretű fényinstallációt is telepítettek a város közterein – írja a horvát adventi helyszíneket gyűjtő cikkében a helyi Putnikofer című lap.

Amíg tehát tavaly csak virtuálisan, képernyőn keresztül lehetett megmerítkezni Opatija ünnepi hangulatában, addig idén már a település 25, fényárban úszó pontján várják a turistákat egészen január 9-ig. A város egyik legszebb, Angiolina nevű parkjában élőzenés karácsonyi koncertekre lehet számítani, a tengerparttól pár méterre, a szabadtéri színház területén pedig egy korcsolyapályát is telepítettek, ahol a körülötte felállított karácsonyi faházakból áradó fahéj és szegfűszeg illatban lehet szép nagy köröket karcolni a jégbe.

Forrás: Opatija Advent / Facebook

Idén a város Legszebb Advent a tenger mellett című eseménye felkerült a 2021-es év legpompásabb karácsonyi díszekkel felszerelt városainak listájára, amelyet minden évben az European Best Destinations turisztikai szervezet állít össze. A Best Christmas Lights kategóriában Opatija és Zágráb mellett többek között Moszkva, Tallin, Nizza, Madrid, Ljubljana, Prága, Monte Carlo, London és Budapest is szerepel. 

Forrás: Opatija Advent / Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek