FényHÉV közlekedik öt napon át a Batthyány térről indulva

Idén is fényfüzérekkel díszítenek fel egy különleges, nosztalgia HÉV-szerelvényt, amely a H5-ös HÉV vonalán jár az első adventi héten – olvasható a MÁV-HÉV Helyiértékű Vasút Zrt. weboldalán.

Az ünnepi szerelvény egy LVII-es mozdonyból, két PXV-ös kocsiból és egy MVIII-as motorkocsiból áll, amelyek fedélzetén december 1. és 5. között, délutánonként lehet majd utazni. A fényhéves élményhez a normál díjszabás szerint csatlakozhat bárki – tehát előre váltott jeggyel, bérlettel vagy egyéb, utazásra jogosító okmánnyal –, de helyét egy előzetes regisztrációval kell biztosítania a kulonhev@mav-hev.hu címre küldött emailben.

Öt napon át közlekedik idén a FényHÉVForrás: MÁV-HÉV HELYIÉRTÉKŰ VASÚT ZRT.

A regisztráció során személyes adatokat nem, csak az utazás napját, a vonat indulási időpontját, a felszállás- illetve leszállás helyét, és az utasok létszámát kell megadni, de érdemes tudni, hogy egy emailben legfeljebb 5 fő regisztrálhat. Akinek esetleg az sem mindegy, hogy a díszkivilágított szerelvény melyik részén utazik, az megadhatja az általa választott kocsit is (LVII, MVIII vagy PXV).

Regisztrálni legkésőbb a vonat közlekedését megelőző 2. napon 16 óráig lehet – például a szerdai vonatokra ma, tehát hétfőn 16 óráig, a vasárnapi vonatokra pedig pénteken 16 óráig fogadnak el jelentkezéseket. A regisztrációról a vonat indulásáig e-mailben küldenek visszaigazolást, ahogy arról is, ha az adott vonatra a helyek már elfogytak. A járaton védettségi igazolvány nélkül is lehet utazni, de a vonaton és a megállókban kötelező az orrot és a szájat folyamatosan eltakaró maszkot viselni. A menetrendről bővebben ezen az oldalon olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek