Megnyitott a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Elérkezett a várva várt nap, hivatalosan is megnyitották a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt a főváros szívében, a Vörösmarty téren. Egy éve sem itt sem máshol a városban nem volt ünnepi forgatag, üresek voltak az utcák.

A karácsonyi zene nem maradhat el - További hangulatfotókért kattintsanak a képre!Fotó: Csudai Sándor - Travelo

Igaz idén is egy kicsit másként szerveződik majd a belépési rendszer, de ezt ellensúlyozza, hogy az árak és a programok is sokkal családiasabbak leszenk; a látogatók élményekben gazdag, felszabadult, mégis biztonságos adventi környezetre számíthatnak majd, ahol családi kedvezményekkel, közös gyertyagyújtással és ünnepi fényfestéssel várnak mindenkit a szervezők.

Amit fontos tudni, mielőtt elindulunk, hogy a sajátmagunk és mások egészségét is szem előtt tartva - a jelenleg harályos jogszabályoknak megfelelően – a vásár látogatása idén védettségi igazolványhoz kötött.

Hívogató meleg fények, este milyen jó lesz itt sétálni...Fotó: Csudai Sándor - Travelo

Emellett a vendéglátó egységeknél idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenthessék a járványügyi kockázatot. De gondolnak azokra is, akik készpénzzel érkeznek a vásárra. Ők a vásár területén található két kijelölt Festipay feltöltőpontban tudják kiváltani és feltölteni a kártyájukat - olvasható a sajtóközleményben. 

A Karácsonyi Vásár november 19-től december 31-ig várja a látogatókat, december 1-től 26-ig pedig minden nap, 17.00 órától fényfestéssel készülnek a szervezők a Gerbeaud-ház homlokzatán. A családbarát karácsony legfőbb ismérve pedig az lesz, hogy a vásár faházaiban, egy szakmai zsűri által elbírált, hazai kézművesek egyedi portékái várják majd az érkezőket, illetve idén speciális családi menüket és 1500 forintos egytálételeket is találni majd az ízművesek gasztronómiai standjainál.

Gyorsan megtaláltuk az angyalkát! - További hangulatfotókért kattintsanak a képre!Fotó: Csudai Sándor - Travelo

A gyermekeket december 5-én várja majd nagy meglepetés, ugyanis vasárnap ellátogat a Vörösmarty térre az igazi Mikulás, Joulupukki is, akinek a legkisebbek személyesen mondhatják el karácsonyi kívánságaikat. A Mikulás mellett egy nagyra nőtt angyalka is kevereg majd a forgatagban, érdemes lesz rá figyelni és fotózkodni vele, miközben mindent átjár a fahéj illatú, varázslatos hangulat - írták a vásár Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek