Magyar vonatkozású turisztikai látványossággal gazdagodott Opatija

  Új turisztikai látványossággal gazdagodott a horvát tengerparti város, Opatija. A településen található magyar vonatkozású Amerikai kertet nemrég felújították, és a napokban nyitották meg a turisták előtt.

  Tengerre nyíló kilátás és rendezett kert várja a látogatókatForrás: parkovi-opatija.hr

  Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején. A növényekkel teli botanikuskerthez egy monumentális bejárat vezet, de egy régi épület, fennmaradt kőfalak és tengerre nyíló kilátás is várja az oda látogatókat.

  Az egykori magyar kert évekig állt elhagyatottan, majd a város úgy döntött, turisztikai vonzerővel ruházza fel. Jelenleg az első felújítási fázis zárult le, amely eredményeként rengeteg rózsabokor, citromfák, magnóliafák, magyarországi paprika-palánták és pázsittal bevetett zöld övezet került az udvarba, a sétányt pedig apró kavicsokkal szórták tele.

  Az Amerikai kertet idegenvezetővel is körbejárhatják a turisták, aki részletesen mesél az épület múltjáról és jelenéről. A helyszín egyébként nemcsak kirándulóhelyként működik, hanem ünnepi rendezvényeknek is otthont ad, akár esküvőre is ki lehet bérelni.

  A tengerparti látványosság felújítása még nem ért véget, a most következő második fázisban a bejáratot és a kertben található régi épületet restaurálják, valamint egy kaktusz-ital bárt is megnyitnak, ahol bájitalokat kortyolhatnak majd a betérők – írja a HrTurizam

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!