Esterházy herceg és Svetlana hercegné gyújtotta meg a 4. adventi gyertyát a fertődi kastélyban

Maga, Esterházy herceg gyújtotta meg a negyedik gyertyát a fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján, a gyertyagyújtásról pedig egy rövid videó is készült, tudtuk meg a szerkesztőségünkbe vasárnap este érkezett közleményből. 

Hazánk legimpozánsabb barokk-rokokó csodavilágaként is emlegett fertődi Esterházy-kastély adventi koszorúján XIII. Galántai Esterházy Antal herceg feleségével, Esterházy Svetlana hercegnével együtt gyújtotta meg a szeretet gyertyáját advent negyedik vasárnapján.

A hercegi párForrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

A járványhelyzetre való tekintettel jelenleg az épület nem, csak a kastélypark látogatható. Pedig amint megnyílik, érdemes felkeresni, mert év elején egy olyan kastélybelső nyílt meg a látogatók előtt, amelyet korábban a nagyközönség csak ritka alkalmakkor láthatott. Az idei Magyar Kultúra Napja, vagyis január 22-e óta lehet látogatni a kínaizáló falfestményei miatt egyedülállónak számító hercegnéi lakosztályt, amely mostanra a tárlatvezetések részévé vált.

Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

Amíg azonban erre nincs lehetőség, jó, ha tudják, hogy a kastély csodaszép múzeumi terei virtuálisan is végigjárhatók. Így akár a pamlagon ülve is bárki átélheti a csodát, amit a barokk-rokokó kastélyegyüttes kínál. Ha erre a linkre kattintanak virtuálisan barangolhatnak az épület termeiben és a nagycenki Széchényi-örökség helyszínein.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek