Ajándékba adja az Opera az advent elmaradhatatlan mesebalettjét

Az idei év számos törölt előadása közül talán egy sem hiányozhat annyira a közönségnek, mint az adventi időszak elmaradhatatlan mesebalettje, A diótörő. 2020. december 24-én ezért az OperaLive-sorozat különkiadásában a teljes előadás felvételét ingyenesen közvetítik 15:00 órától az Opera Facebook-oldalán és az Origón.

Forrás: Operaház, Facebook

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Vaszilij Vajnonen koreográfus és Oláh Gusztáv díszlettervező emlékének adózva a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a XXI. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új feldolgozással, Rományi Nóra új jelmezeivel és Vavrinecz Beáta díszleteivel lépett színre.

Forrás: opera.hu

Csajkovszkij varázslatos muzsikájára igazi Diótörő-specialisták, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografáltak új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. A főbb szerepekben Sarkissova Karina, Leblanc Gergely, Komarov Alekszandr, Radziush Mikalai láthatók. Közreműködik a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Operaház Zenekara és Gyermekkara, melynek vezetője: Hajzer Nikolett. Karmester: Déri András. A felvétel 2016. december 10-én készült az Operaházban. Az előadás csak 2020. december 25-én éjfélig lesz visszanézhető. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek