A brit királyi család sem tud együtt karácsonyozni

Ahogy korábban megírtuk, a királyi családból kapitulált Harry herceg, és felesége, Meghan, illetve kisfiúk Archie a koronavírus-járvány miatt nem utazhatnak az Egyesült Államokból Angliába, de nem ők az egyetlenek, akik idén nem találkozhatnak a családtagjaikkal. Az Egyesült Királyságban ugyan enyhítenek a korlátozásokon december 23. és 27. között, de így is legfeljebb három különböző háztartás tagjai keveredhetnek. Károly herceg és Kamilla hercegné így elő is hozakodott a karácsonyi terveikkel, hogy melyik két másik családdal fog ünnepelni.

Korábban Kamilla és Károly még örömmel várták a karácsonyt, hiszen együtt lehetett az egész családForrás: AFP/Hugo Burnand

A házaspár ebben az évben a karácsonyi időszakot a gloucestershire-i rezidenciájukon, a Highgrove House-ban tölti majd, de várhatóan az ünnepek alatt találkozni fog II. Erzsébettel és férjével, Edinburgh hercegével. Kamilla a családtagjaival is találkozni szeretne az ötnapos időszakban, ezért úgy fest, hogy ez a buborék Károly és Kamilla, a királyi pár, és a hercegné családjának hármasából áll majd össze.

A királynő idén a karácsonyi ünnepeket szakítva a hagyományokkal, Windsorban tölti férjével együtt a kastélyban, amely a koronavírus-járvány miatt 2020 nagy részében a fő rezidenciájukká vált. Normális esetben a királynőhöz és Fülöp herceghez karácsonykor csatlakozott volna a királyi család többi tagja is a sandringhami bírtokon, de ez idén nem lehetséges. Azt nem lehet még tudni, hogy a gyermekeik vagy az unokáik csatlakoznak-e hozzájuk az ünnepi időszakban, mivel az új kormányrendeletek rájuk is vonatkoznak, azaz legfeljebb három háztartás tartózkodhat együtt. Az intézkedés célja a koronavírus terjedésének megakadályozására anélkül, hogy teljesen szétszakítanák a családokat.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy őfelsége karácsony után Sandringhambe utazik-e, ugyanis február első napjait a norfolki rezidenciáján szokta tölteni. Az a hely volt  édesapja, VI. György király utolsó otthona, aki 1952. február 6-án hunyt el Sandringhamben, és a királynő az ő halála és a saját trónra lépésének évfordulóját mindig abban a házban tölti – írja a Royal Central. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek