Videó: a dán királynő is elkezdte a karácsonyi készülődést

A dán királyi család is elkezdte a karácsonyi készülődést a koppenhágai Amalienborg-palotában, az Instagramon pedig erről egy bájos videót is megosztottak, melyben II. Margit dán királynő veszi elő a család hagyományos télapó-díszeit.

A leírás pedig egy kis mesebeli háttértörténettel is szolgál a díszekhez: "ma igazi, királyi karácsonyi kaland kezdődik. A karácsony különleges összejövetel az egész Királyságban: Dániában, a Feröer-szigeteken és Grönlandon. Ez vonatkozik a Királynő elf-családjára is, hisz épp idén 100 éve, hogy az egész Télapó-család utoljára összegyűlt karácsonykor Amalienborg régi padlásán".

Az Amalienborg-palotaForrás: Mattias Hill/commons.wikimedia.org

"1921-ben a királynő nagyszülei, Christian és Alexandrine királynő, valamint édesapja, Frederik koronaherceg és Knud herceg nagy, sarkvidéki királyi expedícióra indultak. Abban az időben egy-egy kobold lakott a Valkűr-hadihajón és az Izland-gőzhajón. Nevezetesen: egyikük a Télapó öccse volt, aki a Feröer-szigeteken telepedett le, a másik pedig a húga, aki azóta Grönlandon él".

"Most, karácsony hónapjának első napján a királynő ezért karácsonyi útra küldi az egyik elf-lányt a Feröer-szigetek zöld dombjain és Grönland jéggel borított hegyein keresztül, hogy megtalálja a két testvért. Az út nem lesz nehézségek nélküli, ezért a királynő mikulásvirág-lámpást gyújt a tündéreknek, és szerencsés utat kíván az elf-lánynak. A mai naptól karácsonyig az elf-lány körbejárja a királyságot, a naptára az Instagramon és a Királyi Ház honlapján követhető" - derül ki a hellomagazin.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek