II. Erzsébet több mint 30 év után először töltheti sandringhami birtokától távol a karácsonyt

  II. Erzsébet brit királynő azzal a helyzettel néz most szembe, hogy több mint három évtized után először valószínűleg kénytelen lesz a sandringhami birtokától távol tölteni a karácsonyi ünnepeket. Egy sandringhami forrás azt súgta: "Azt mondták nekünk, hogy ne várjuk őket karácsonyra."

  II. Erzsébet a szokásos karácsonyi beszédét tartotta a Buckingham-palotában még 2009-benForrás: AFP/John Stillwell

  Nem tudni még pontosan, hogy az idei karácsony mit hoz a királyi család számára, de idén a járvány miatt szinte az a természetes, hogy minden másképpen zajlik, mint korábban. A 94 éves királynő és férje, a 99 éves Edinburghi herceg jelenleg a Windsori kastélyban tölti a karantén időszakát egy egészségügyi csapattal kiegészülve.

  Még nem született végleges döntés arról, hogy az uralkodó hol tölti az ünnepi időszakot, ám ez a kastély személyzetére komoly nyomást gyakorol. Ha őfelsége Sandringhamba költözne, a királyi személyzet – beleértve az egészségügyi csapat tagjait, a takarítókat és a karbantartókat is – kénytelen lenne ott karanténba vonulni, távol a saját családjuktól.

  A sandringhami birtok mardártávlatbólForrás: John Fielding/Wikipedia

  Egy forrás szerint: „Semmi sem oldódott meg, mivel a személyzet tagjai nem hajlandóak a családjuktól távol, karanténban tölteni az ünnepi időszakot. Emiatt szinte biztosnak látszik, hogy őfelsége és a herceg nem tölthetik a karácsonyt a sandringhami nagy házban."

  A járvány miatt a királynő és a herceg Windsorba költözött, ezért egyszerűbb lenne, ha ott töltenék a karácsonyt is.

  A királynő általában néhány nappal karácsony előtt szokott Sandringhamba utazni, miután egy nagy ünnepi vacsorát adott a családjának a Buckingham-palotában. Karácsonykor Őfelsége és családja istentiszteleten vesz részt Sandringhamben, mielőtt visszaivonulna a birtokára elfogyasztani a karácsonyi vacsorát. A legtöbb családhoz hasonlóan a királyi család tagjai is 15 órakor a televízió köré gyűlnek, hogy megnézzék, ahogy a királynő elmondja a karácsonyi ünnepi beszédét – írja a Royal Central.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!