Új közvetlen járat indul idén Spanyolország gasztrofellegvárába

Bilbao és Budapest között indít járatokat az év végi ünnepi időszakban a Vueling. A járatok a légitársaság foglalási rendszere szerint december 5-én, 8-án, 21-én, 25-én, 28-án és január 1-jén repülnek az útvonalon. A legolcsóbb retúrjegyek 150 euró körül mozognak.

A bilbaói Guggenheim MúzeumForrás: marcantonio bartelloni/Shutterstock

Egyelőre az év végi ünnepi időszakra hirdette meg járatait a IAG-holdinghoz tartozó spanyol low-cost légitársaság Baszkföld legnagyobb városából a magyar fővárosba, de ha megfelelő a kereslet, akkor akár fel is veheti az útvonalat a következő nyári menetrendjébe a Vueling - írja az AIRportal.hu.

Az útvonalon jelenleg egyetlen légitársaság sem kínál közvetlen összeköttetést.

És hogy miért is érdemes Bilbaóba utazni? Spanyolország eleve fontos célpont azoknak, akik kicsit is szeretik a hasukat, a baszk régió az utóbbi évtizedekben azonban még az ország egészét tekintve is nagyot ment. Konyhaművészetét nemzetközi szinten már a világ egyik legjobbjaként tartják számon, a Michelin-csillagos éttermek jelentős részét pedig Baszkföld tudhatja magáénak Spanyolország-szerte. 

De nemcsak az ételek, hanem a kultúra miatt is érdemes felkeresni az észak-spanyol várost, amely különösen a kortárs építészetben erős. Majdnem 20 éve nyílt a bilbaói Guggenheim Múzeum, amelyet azonnal a világ leglátványosabb dekonstruktivista épületei között kezdtek emlegetni, és az épület azóta sem veszített progresszivitásából. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek