Baszk pacal és pálcikás csirke az év utcai kajafesztiválján

Food truckok és főzőcskéző színészek is jönnek: kilencedik alkalommal rendezik meg a Street Food Show-t szeptember 19-20. között.

A helyszín a rendezvény történetében másodszor az Andrássy út, és a bevált slágerek mellett lesz sok új árus, kitelepül a Belvárosi Piac Giannival, Szabó Győzővel, Bíró Lajossal, jön Lakatos Márk a tihanyi Lakatos Műhellyel és az erőteljes sörfelhozatal mellett borokat, koktélokat, pálinkákat, pezsgőket is töltenek.

Az őszi fesztivál aktuális körképet ad a hazai street food legizgalmasabb szereplőiről, legyenek „bejáratott nagy öregek" vagy „friss csókák", vagy olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék.

Fotó: Dining Guide

 Elfogadta a szervezők meghívását a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo is, aki almaborban főzött navarrai kolbászt és Callos a la vizcaínát is, azaz a baszk pacalt is hoz majd. A Bíró Lajos-féle A séf utcája is kimozdul, és Szabó Győző is itt mutatja be először gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit, a steamboókat. Bíró Lajossal és a színésszel tart Gianni is, persze ő marad a tésztáknál.

A Panificio il Basilico gondoskodik a kiváló pékárukról, a Zsendice-Bükkisajt pedig a sajtokról, tejtermékekről. A teljes Karaván is kigurul, velük tart többek között a Tésztafeszítő Kisiparos, a MexKitchen, a Twist & Chips és hát húsból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat & Sauce-nak, BudDognak, a Mangalica & Társainak, a PolaPolának, a Pista bá'-nak, a Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és szójaszószban pácolja majd a mangalicaszüzet.

A Larus Étterem is kitesz magáért, többek mellett „kínai pálcikás paprikás csirkéhez", narancsos teryjaki szószban sült sertéstarjás szendvicshez, vaníliás-áfonyás passiókrémleveshez és „Mars veled"-hez terít. Hogy mi az utóbbi, a helyszínen kiderül.

A rendezvényen erőteljes lesz a minőségi sör, bor, pálinkakínálat: 20 stand tölt már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket.

Helyszín: Andrássy út (Bajcsytól a Dalszínház utcáig)

Nyitva tartás:2015. szeptember 19. szombat 10.00-24.002015. szeptember 20. vasárnap 10.00-22.00

Belépő nincs. Az árusoknál készpénzzel lehet fizetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek