Ezekre a mesés helyekre repülhetünk Budapestről a nyári menetrend szerint

Március 31-én életbe lépett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új menetrendje, amely számos izgalmas újdonságot kínál mindazoknak, akik tengerparti kikapcsolódásra, vagy épp egy új kultúra felfedezésére vágynak idén nyáron. Az utazók összesen 39 légitársaság 130 közvetlen desztinációjából választhatnak. A járatsűrítések miatt pedig még könnyebben tervezhetik meg a nyaralást kedvenc városaikba – tudtuk meg a Budapesti airport sajtóközleményéből.

A portugáliai Faro meseszép városába is közvetlen járattal repülhetünk BudapestrőlForrás: Shutterstock

Lenyűgöző európai úti célok

Az egyik új nyári úti cél, a sokak által várt portugáliai Faro, ahová heti két alkalommal repülhetünk el a Ryanairnek köszönhetően. Portugália legdélebbi városa színes kulturális kalanddal, kirándulóhelyekkel, szörfparadicsommal és festői tengerpartjaival várja a turistákat.

Szintén újdonság a paradicsomi hangulatú görög Szkíathosz szigete, amelyet a kedvező menetrendnek köszönhetően akár egy hosszú hétvégére is meglátogathatunk. Az ír légitársaság menetrendjében további újdonságnak számít Milánó, Tirana, Frankfurt-Hahn és Trieszt.

Nyártól pedig még több járattal közelíthető meg húsz meglévő úti cél, köztük Alicante, Bari és Róma is.

Az olaszországi  gyönyörű kikötőváros, Trieszt is könnyedén elérhető a nyári menetrendnek köszönhetőenForrás: Sopotnicki/Shutterstock

A Wizz Air kínálatában mostantól olyan, sokak által még felfedezésre váró desztinációk válnak elérhetővé, mint az örmény főváros, Jereván, ahol közeli kirándulóhelyeket, ősrégi kéziratokat, egy nagymúltú mecsetet és bolhapiacokat ismerhetünk meg.

Brassóba, Erdély egyik legfontosabb városába is elrepülhetünk, ahonnan már nincsenek messze a történelmi jelentőségű várak és a Drakula-kastélyként is emlegetett Törcsvári Kastély.

Mostantól a légitársaságnak köszönhetően csak egy rövid repülőút választja el a magyar fővárost Brüsszeltől, Bukaresttől, Stuttgarttól és Valenciától is.

Júniustól pedig emelkednek a járatszámok többek között az alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki-i, tiranai, valamint párizsi útvonalakon.

A híres Cibeles szökőkutat is megnézhetjük MadridbanForrás: Shutterstock/Eszter Szadeczky-Kardoss

Az európai úti célok között a legnagyobb mértékben Tirana, Catania, Madrid, Alicante, Berlin, Genf, Bázel és Amszterdam irányába nő a járatsűrűség, Budapest és a holland főváros között például péntek kivételével napi 5 összeköttetést kínál a KLM a legfrekventáltabb hónapokban.

Irány Ázsia!

Jó hír a Távol-Kelet rajongóinak, hogy a nyári menetrend rengeteg lehetőséget kínál elsősorban Kína felfedezésére: az ország már heti 13 járattal érhető el, átszállás nélküli összeköttetést kínálva Peking, Sanghaj, Ningbo és Csungking felé.

Peking is megannyi csodával várForrás: shutterstock.com / Nattee Chalermtiragool

Az új menetrendben az Air China kettőről háromra növeli pekingi járatainak számát, a China Eastern pedig napi összeköttetést vezet be Sanghaj irányába az eddigi heti három helyett. Szöul irányába is nő a járatszám: a Korean Air heti háromról négyre bővít, aminek köszönhetően a LOT járataival együtt már összesen heti 8 indulási lehetőség közül választhatunk Budapest és a dél-koreai főváros között.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek