Popcorn lepi el a spanyol sziget legkülönlegesebb strandját

A Popcorn Beach egy híres strand a kanári-szigeteki Fuerteventura szigetén. Ezt a csodálatos természeti helyet sok kíváncsi utazó keresi fel, mert ez a hely bizony a Kanári-szigetek legérdekesebb strandja.

Forrás: Robalito/Shutterstock

A Popcorn Beach vagy eredeti nevén Playa del Bajo de la Burra nem nevezhető tipikus strandnak, mivel sziklák, kavicsok vagy homok helyett pattogatott kukorica borítja. Na, ez így nem teljesen igaz, de a kis fehér algakövületek, amelyek a part nagy részét beborítják, pontosan úgy néznek ki, mintha puffadt pattogatott kukoricák lennének!

Ezeket a tengeri algákat rodolitoknak nevezik, és bár kezdetben vöröses színűek, idővel kifehérednek. A hullámok kiszorítják őket a partra, ezzel is megadva egyedi formájukat.

Ez a természeti jelenség más strandokon is megfigyelhető, de a Popcorn Beach az egyik leglenyűgözőbb Fuerteventurán.

Forrás:safi130/Shutterstock

A híressé vált strand a sziget északi partján található, Corralejo városának közelében, La Oliva településen.

Corralejo 5 km-re esik a híressé vált strandtól, így onnan gyalogosan is eljuthattok oda, ami nagyjából 1 órás sétát jelent. Az útvonal magával ragadó, így aki szeret sétálni, nyugodtan vágjon neki. Alternatív megoldásként autóval is el lehet oda jutni Majanicho tengerparti falutól keletre haladva, a Majanicho utcát követve. A strandtól 41 km-re található Puerto del Rosario is 40 perces autóútra fekszik.

Forrás: Robalito/Shutterstock

A strandon egy kis kávézó finom harapnivalókat és frissítőket is kínál.

A Popcorn Beach mindenképpen megér egy látogatást! A lenyűgöző táj, a tiszta vizek és a strand békés környezete tökéletes kikapcsolódásra és több száz fénykép készítésére! Manapság már nem olyan félreeső, mint régen volt, hiszen híre elterjedt a közösségi oldalakon, viszont még mindig nagyon jó hely.

Forrás: Hemis via AFP/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr

A helyi környezetvédelmi szervezetek továbbra is a strand védelmét célzó megőrzésre törekednek. Azon nem kell aggódni, hogy összetörnek a „kukoricák", nyugodtan sétálhatunk rajtuk, gyönyörködhetünk a tengerben, posztolhatunk annyi fotót, amennyit csak akarunk, csak arra kérik a látogatókat, ne szedjenek ilyen algákat a strandról. Az algafosszíliák a természetes élőhely szerves részét képezik, ezért nem szabad eltávolítani őket.

Hogyan juthatunk oda?

Sziget lévén természetesen komppal. Lanzarote, Gran Canaria és Tenerife kikötőiből is indulnak kompok Fuerteventura felé. Általában egész évben rendszeres kompjáratok közlekednek a sziget 3 kikötőjébe.

Forrás: Hemis via AFP/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr

Lanzarotéről Fuerteventurára naponta több mint 20 alkalommal lehet átkelni. Az utazás átlagos időtartama 30 perc.
Gran Canaria és Fuerteventura között általában napi 8 kompjárat közlekedik. Az utazás időtartama 2-6 óra, időjárástól függően.

A Tenerife - Fuerteventura komp útvonala közvetett, mivel a járat Las Palmasban (Gran Canaria) is megáll. A kompok minimum 4,5 óra alatt érik el a szigetet.

(Forrás: ferryhopper.com)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek