A világ legjobb éttermét Spanyolországban kell keresni

  A nyolc Michelin-csillagos baszk séf, Martin Berasategui lasartei étterme a TripAdvisor felhasználói szerint nemcsak Európa, de az egész világ legjobbjának számít.

  Berasategui éttermének népszerű teraszaFotó: Berasategui / Facebook

  A világ legjobb múzeumainak megszavazása után, a napokban hirdették ki a TripAdvisor felhasználóinak 2015-ös kedvenc éttermeit. A legjobb 25-ös európai fine dining éttermi listára nem került magyar étterem, de Kelet-Európából a bukaresti the Artist a tizenkilencedik helyig jutott. A világ és Európa legjobb éttermeinek listáját egyaránt a francia, a spanyol és dán konyha uralja, a két lista közös metszéspontja pedig pont a dobogó legfelső fokán álló több mint húsz éve működő lasartei étterem. A legjobb európai éttermek listáján másodiknak választották a francia Maison Lameloise-t, míg a harmadik a birminghami Adam's lett.

  A világ és egyben Európa legjobb étterme a spanyol Lasarte-Oria városában található, tulajdonosa a világ egyik legelismertebb séfje, az összesen nyolc (!) Michelin-csillagot begyűjtő Martin Berasategui.
  A hazájában különösen népszerű baszk szakácsnak Costa Ricán, Tenerifén és Mexikóban is van étterme, de legrégebben működő, lasartei vendéglátó helyét még 1993-ban nyitotta. A spanyol étterem konyháját 2001 óta három csillaggal értékelték, és az utóbbi tíz évben egyre több, a világ legjobb éttermeit összegyűjtő listán is szerepelt már. Legutóbb a TripAdvisor egyik felhasználója egyszerűen csak ennyit írt a helyről: "A legjobb ízkombinácók, amiket valaha a számban éreztem. Itt minden étel fenséges, kulináris költemény."

  Fotó: Martin Berasategui / Facebook
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!