Szeptember végétől indít közvetlen járatot Budapestre a Flydubai

Már 2018 óta téma, hogy Budapestre jön az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett légifuvarozó cég, egy évvel később aztán még tovább tolták járataik Budapestre indítását, most azonban itt a hír, a Flydubai idén ősszel most már tényleg elindítja közvetlen járatát a magyar fővárosba.

Forrás: Flydubai/Facebook

Az Airportal értesülése szerint a low-cost modellben működő légitársaság a Dubaji Nemzetközi Repülőtér 3-as terminálja és Budapest között szeptember 30-tól közlekedteti járatait. Gépeik a keddi, csütörtöki, pénteki és szombati napokon repülnek majd az Emirates légitársasággal kódmegosztásos rendszerben. Ennek előnye, hogy az utasok egy repülőjeggyel szállhatnak át Dubajban az Emirates hálózatára. Mindemellett az Emirates budapesti járatai július eleje és október vége között hetente négyszer közlekednek, a téli menetrend kezdetétől pedig várhatóan hetente ötször.

A járatok a hét négy napján 17:35-kor indulnak Dubajból és 21:30-kor szállnak le Budapesten, majd 23:30-kor szállnak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és helyi idő szerint másnap 7:05-kor érkeznek vissza Dubajba. A menetrend szerinti út Budapest felé 5 óra 55 perc, visszafelé 5 óra 35 perc. Az új kínálattal nemcsak a kapacitás bővül a két város között, hanem az esti órákban Dubajból induló és a reggeli órákban oda visszaérkező járatokkal számos Emirates-útvonal esetében rövidíthető le az átszállási idő – teszi hozzá a lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek