Felépült a világ legmagasabb körhintája

A dubaji Bollywood Parks körhintája rekordot döntött, és 140 méteres magasságával, mely a gízai nagy piramisénak felel meg, átvette a világ legmagasabb körhintájának címét a 137 méteres Orlando Starflyertől. A Bollywood Skyflyer 421 tonna acélból áll, építése 600 napot vett igénybe, a felállítása pedig további 120 napig tartott.

A Bollywood SkyflyerForrás: facebook.com/BollywoodParksDubai

Az indiai kultúra elemeit megidéző Bollywood, mely Dubaj három vidámparkja közül az egyik, a járvány miatt több hónapra bezárni kényszerült, január 21-én azonban újra megnyitotta kapuit, nem is akárhogyan: a szünetet kihasználva a körhinta mellett még nyolc új eszközt építettek, köztük egy 55 méteres óriáskereket, egy mumbai taxi tematikájú hullámvasutat, és egy rakétatornyot, melyen átélhető a szabadesés - adja hírül a cnn.com.

2019-ben a dubaji vidámparkok 2,6 millió látogatót vonzottak, most pedig remélik, hogy a megújulás még több ember érdeklődését felkelti majd. Ezzel ráadásul nem állnak le a fejlesztések, idén tervezik még a Bombay Express megnyitását, mely a régió első és eddig egyetlen fából készült hullámvasútja lesz. Dubaj pedig a vidámparkokon kívül is tartogat szórakoztató-eszközhöz kapcsolódó rekordokat, mégpedig a világ legmagasabb óriáskerekének formájában.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek