Októberig nem repül Budapestre a flydubai

Október 1. az első időpont, amikor jegyet lehet foglalni a flydubai Budapest-Dubaj járatára. Eredetileg június 27-re tervezték az indulást, azonban az elmúlt hetekben mindig arrébb csúszott az időpont.

Forrás: flydubai/Facebook

Előbb júliusra, majd augusztusra, aztán szeptemberre és végül októberre állították be a járatok indítását, írja az AIRportal.hu. A foglalási rendszer adatai szerint csak ősz közepén indul az első gép. A késedelem oka valószínűleg a Boeing 737 MAX repülőgépek globális repülési tilalma, mivel a flydubai pontosan ilyen gépekkel tervezte a magyarországi járatot. Valószínű, hogy a légitársaság a a menetrendből kivett járatokra repülőjeggyel rendelkező utasokat a partner Emirates járataira foglalja át.

Az adatbázisok szerint a flydubai 59 darabos repülőgép flottájából 45 darab Boeing 737-800, 11 darab Boeing 737 MAX 8 és 3 darab Boeing 737 MAX 9. Ez utóbbiak a típus második légi katasztrófája óta sehol a világon nem szállhatnak fel. A Boeing elkészült a repüléshez szükséges szoftverfrissítéssel, ám egyelőre nincs meghatározva semmilyen dátum, amikor feloldhatják a repülési tilalmat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek