Újraindul a LOT Budapest–New York járata a karácsonyi szezonra

Az Egyesült Államokban élő magyarok, valamint a Magyarország és USA között gyakran utazók számára indítja újra Budapest–New York járatát a LOT a karácsonyi és szilveszteri időszakra – olvasható a légitársaság közleményében.

A LOT mindössze öt alkalmat jelentett be ezen az útvonalon 2020. december 15. és 2021. január 15. közötti időszakra a következő menetrenddel: a gép keddenként Budapestről 16:25-kor indul, majd helyi idő szerint 20:25-kor száll le a John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtéren. A visszafele tartó járat hétfőnként 22:50-kor indul, amely a hatórás időeltolódás miatt kedden 13:25-kor érkezik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

A Rockefeller Center karácsonyfája idén a New York állambeli Oneontából származó norvég fenyő lettForrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

Minden járat Boeing 787 Dreamliner repülőgép típussal üzemel, amelynek a szakértők leginkább azon előnyeit emelik ki, miszerint az utasok tágas kabinban repülnek, nagyobbak a gép ablakai, és mivel a páratartalom magasabb, a légnyomás pedig alacsonyabb az utastérben, ezért a jetlagre is várhatóan kisebb az esély. Az utasok a gépen három komfortfokozatra válthatnak jegyet, de mindegyiken használhatják a magyar nyelvű fedélzeti szórakoztató rendszert, és választhatnak a tradicionális ételkínálatból.

A járványhelyzetre való tekintettel, a LOT biztonsági előírásainak részeként, kiegészítő védelmi intézkedéseket vezetett be, valamint csökkentette az érintkezést az utasok és a személyzet között. A repülőgépeket minden repülés után fertőtlenítik, a HEPA szűrőknek köszönhetően pedig az utazás során a vírusok és baktériumok 99%-a kiszűrik – fogalmaznak a közleményben. 

A manhattani 5th Avenue karácsonyi díszekbenForrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

A légitársaság azonban megkéri minden utasát, hogy a légiforgalmi korlátozások miatt ellenőrizzék az Egyesült Államok beutazási feltételeit. Ezt az USA magyarországi Nagykövetségének weboldalán, a New York-i Főkonzulátus és a hazai Konzuli Szolgálat weboldalán is megtehetik, utóbbin minden USA-ba tartó utasnak azt tanácsolják, hogy rendelkezzen a koronavírus miatti kórházi tartózkodást fedező biztosítással, mert a kezelés az Egyesült Államokban nagyon magas összegekre rúghat, valamint mindenképpen legyen annyi tartaléka, amennyivel egy hosszabb karantén költségeit állni tudja.

A légitársaság közleménye szerint Budapest és az Egyesült Államok közti rendszeres járatok visszaállítása a nyári szezon elejére várható, ha a járványhelyzet és helyi szabályozás ezt lehetővé teszi. A téli időszakban a LOT Budapestről Szöulba, Wroclawba és napi két alkalommal Varsóba indít közvetlen járatokat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek