5 ok, amiért egy Dreamlinerrel élmény utazni

Amikor légitársaságot választunk az utazásunkhoz, elég sok szempont terítékre kerül: legtöbben az árérzékenységük alapján döntenek, de a hosszabb utazásoknál már a kényelmi faktor is szerepet kap. Az ilyen, hosszú távú repülőutakhoz tervezett Dreamlinerek például nemcsak kevesebb üzemanyagot fogyasztanak (és így a légitársaságok is kedvezőbb jegyárakat tudnak kínálni), de jóval kényelmesebb és környezetbarát megoldást jelentenek a versenytársaiknál. Az alábbiakban öt olyan paramétert mutatunk rajtuk keresztül, amit más utasszállító géptípusok kapcsán felesleges is keresnünk.

Kényelmesen elfér a lábunk, és szuper a kilátás

Tágas ülőhely és csomagtér, valamint a megszokottnál 30 százalékkal nagyobb ablak segít abban, hogy kényelmesen kinyújtózva kémlelhessük a horizontot a gép bármely pontjáról. Ha pedig inkább dolgoznánk, akkor az ülésekhez tartozó világítás és az azokba épített USB-portok könnyítik meg a dolgunkat. A tetszés szerint állítható LED-világítás már abban segít, hogy a hosszan utazókat se döntse le a lábáról a jetlag. De persze, ott vannak a LOT magyarul beszélő légikísérői is, akik mindenben a rendelkezésünkre állnak egész úton, hogy az utazás tényleg a lehető legkényelmesebb legyen. 

Forrás: Fotokon / Shutterstock

Kisebb zaj, csendes kabinok

A Dreamliner gépein ma már az előző géptípushoz képest 60 százalékkal kisebb a zajlábnyom. Mindez azt is jelenti, hogy a Brit Polgári Repülési Hatóság mérései szerint például felszálláskor 7-8 decibellel, leszálláskor pedig 3 decibellel halkabb a 787-es a többi piaci szereplőnél. Még jobb hír, hogy már az eleve csökkentett zajszintből is kevesebb jut el az utasokhoz. A gép teteje és az egész oldaltér ugyanis úgy lett kialakítva, hogy a motor zaja a legkevésbé se zavarja a pihenő vagy épp munkájukba mélyedő utasokat, továbbá a légkondicionáló is csendesebb az utasszállítókon megszokottnál.

Alig érezhető a turbulencia

"Kérem, foglalják el helyeiket, és csatolják be biztonsági öveiket, turbulencia zavarhatja meg utunkat" – ez az a mondat, amitől jellemzően mindenki retteg, aki hajlamos rosszul lenni a repülőgépeken. Bár a turbulencia teljesen ártalmatlan jelenség, amely a nyomás és a sebesség gyors váltakozásaiból fakad, mégis sovány vigasz azok számára, akik ilyenkor azonnal zacskó után nyúlnak. A Boeing szakértői szerint a Dreamliner mögött álló technológia a nyolcadára képes csökkenti a turbulens áramlás okozta esetleges kellemetlenségeket, vagyis a rutinos utazók jó eséllyel meg sem érzik a turbulenciát.

Forrás: LOT

Tisztább és egészségesebb levegőt szívhatunk a fedélzeten 

Ha repülővel utazunk, a turbulencia és a távolabbi repülőutakat követő jetlag mellett a leginkább zavaró probléma talán az a száraz fedélzeti levegő, aminek hatására torkunk és bőrünk egyaránt kiszáradhat az utazás végére. Azonban a 787-esen egy speciális szűrőrendszernek köszönhetően az utasok úgy fogják érezni magukat, mintha csak 6 000 láb (1800 méter) magasan járnának, így a fejfájás és fáradtság is kisebb eséllyel jelenik meg. A Dreamliner légtisztító berendezése a kórházi műtők által használt technológiát alkalmazza, vagyis nemcsak az irritációt okozó szennyeződéseket és szagokat tünteti el, de a baktériumokat, vírusokat és gombákat is ki tudja szűrni.

Forrás: LOT

Több szinten is környezetbarát megoldás

A Dreamlinernek köszönhetően ma már annak sem kell lemondania a repülés kényelméről, aki környezettudatos döntésekre törekszik az élet minden területén. A Dreamliner a Boeing adatai szerint 25 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint egy hasonló méretű repülőgép, ezzel jelenleg a leginkább üzemanyag-takarékos utasszállító gépnek számít a piacon. A korszerű hajtóművek nem csupán kevesebbet fogyasztanak, de a nagy mennyiségű kompozit anyagnak köszönhetően a könnyebb szerkezetű gépnek a károsanyag-kibocsátása is alacsonyabb.

Tudta?

Szeptemberben szállt fel Budapestről a LOT Szöulba tartó első közvetlen járata, jövő év márciusától pedig újabb desztinációk kerülnek a lengyel légitársaság repertoárjába: Szófia, Prága, Belgrád, Bukarest, Brüsszel és Stuttgart, így a cég hamarosan összesen 12 budapesti úticéllal büszkélkedhet. Most, hogy a LOT a közép-kelet-európai régió egyik legfontosabb összekötőjévé nőtte ki magát Budapesten is, a cég egy nagyobb üzleti társalgót nyit a Liszt Ferenc Repülőtéren. Itt nemcsak ingyenes wifi, számítógépek és tévékészülékek várják az utazókat, de egész nap hideg harapnivalóval, délben pedig ebéddel készülnek számukra. Mindemellett külön kényelmi szolgáltatásként zuhanyfülkés fürdőszobát is kialakítanak.

A cikk megjelenését a LOT támogatta, az anyagot a Branded Travel Content egyik szerzője készítette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek