Ez az első európai reptér, mely karanténmentes utazási folyosót nyit az USA-val

  A Fiumicino lesz az első repülőtér Európában, amely Covid-biztos légi folyosókt vezet be az Egyesült Államokból érkező járatoknak, így az utasoknak nem kell karanténba vonulniuk. A kezdeményezés a római repterek, az Alitalia és a Delta Air Lines együttműködésével valósul meg. A római légikikötők egyébként idén díjat is nyertek átfogó egészségügyi és biztonsági intézkedéseik miatt.

  A Fiumicino reptér madártávlatbólForrás: commons.wikimedia.org

  Az olasz főváros repterei alkalmazkodtak az új helyzethez, és a járvány alatt új és kiegészítő ellenőrzési rendszereket vezettek be, amelyek kiszűrik a fertőzötteket, ugyanakkor hatékony alternatívái lehetnek a karanténintézkedéseknek.

  Az új utazási protokollok decembertől próbaüzemben működnek az Egyesült Államokból Fiumicinóba közlekedő járatokon, abban a reményben, hogy a 2021-es nyári szezonra szélesebb körben is kiterjeszthetik őket, kezdve például Münchennel és Frankfurttal, és több európai városba is lehet majd ily módon repülni Rómából.

  A New York-i JFK, a newarki és az atlantai Hartsfield-Jackson repülőtérről érkező utazókra nem vonatkozik a karanténkötelezettség, hogyha a felszállás előtt maximum 48 órával végzett molekuláris vagy antigén tesztjük negatív lett, és újabb gyorstesztet végeztetnek, amikor a Fiumicinóra érkeznek - derül ki a traveldailynews.com cikkéből.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!