Íme, az amerikai egészségügyi hatóság tanácsai az ünnepi összejövetelekre

Az amerikai Betegségellenőrzési és -megelőzési Központ (CDC) hasznos javaslatokat gyűjtött a járvány idején tartott ünnepi összejövetelekre, melyekből a travelandleisure.com válogatott.

Forrás: Paweł Samarets/pixabay.com

Az ajánlás szerint idén érdemes lemondani a közös éneklésről, főleg a beltéren, és a háttérzenét is érdemes halkabban hallgatni, hogy az embereknek ne kelljen kiabálniuk vagy hangosan beszélniük ahhoz, hogy meghallják őket. A maszk nélküli énekléssel vagy kiabálással ugyenis több nyálcsepp kerülhet a levegőbe, ami növeli a vírus terjedésének kockázatát.

Azt javasolják a vendéglátóknak, hogy jó előre közöljék vendégeikkel az összejövetelen érvényben lévő egészségügyi szabályokat, hogy a vendégek időben értesüljenek arról, mire számíthatnak, még mielőtt elindulnának. A CDC arra is figyelmeztet, hogy az alkohol megváltoztathatja az ítélőképességet, és megnehezítheti a biztonsági intézkedések betartását.

Az ajánlások között szerepel, hogy a vendégek szerelkezzenek fel extra arcmaszkokkal, ha valakinek szüksége lenne rá, szappannal és kézfertőtlenítővel. A CDC azt javasolja, részesítsék előnyben a nem túl környezetbarát, egyszer használatos cikkeket, edényeket és tányérokat.

A legjobb, ha szabadban tartják az összejövetelt, de a vendégeknek mindenképp maszkot kellene viselniük, amikor nem esznek vagy isznak, függetlenül attól, hogy beltéren vagy kültéren tartózkodnak. A házigazdák fontolóra vehetik, hogy a teraszra vagy kerti sátorba költöztessék az eseményt, ha pedig maradnak a szobában, akkor szellőztessenek minél gyakrabban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek