Még egy okkal több, hogy átruccanjunk Palicsra a közeljövőben

  Miután kicsinosították a tóparti sétányt a hartármenti Palicson, egy kerékpárúttal is körbeépítenék a vizet. Aki kipróbálja majd a kirándulási lehetőséget, gazdag madárvilággal ismerkedhet meg és kikapcsolódhat a városi nyüzsgésből is.

  A Palicsi-tó partja légi felvételrőlForrás: Shutterstock / Készítette: DMZ001

  A Palicsi-tó turisztikai övezetében tervezik kialakítani a nagyjából tíz kilométer hosszúságú kerékpárutat, amely a tó négyes szektorának nyomvonalán halad majd. A tervek szerint a tó körüli zöld övezetet is rendezik.

  A vajdasági Pannon RTV arról is beszámolt, hogy további öt és fél kilométernyi bicikliutat építenek a központhoz közeli utcákban is, hogy biztonságosan lehessen eljutni a tó-partig. Mivel egyre több a turista Palicson, és a helyiek között is felkapott üdülőhelyről van szó, várhatóan sokan tekernek majd a partszakasz menti kerékpárúton.

  A bringaút tervdokumentációja már elkészült, és várhatóan rövidesen a megépítésének is nekilátnak. Ez csak egy újabb ok lesz arra, hogy átruccanjunk a szecessziós településre, ahol idén nyáron egy Wellness központ is megnyílik, emellett új szelfipont, szecessziós épületek, számos tó-parti kávézó és cuki állatokkal gazdagodott állatkert is várja a turistákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek