Ha így folytatják a Palicsi-tó tisztítását, hamarosan fürdeni is lehet benne

Már most is érdemes meglátogatni a határ túloldalán található szecessziós települést, Palicsot, ahol meglesheti az állatkert új lakóit, szelfizhet a tóparton ékeskedő településnév mellett, és sétálhat a felújított tóparti sétányon is. Már épül egy vadonatúj wellness központ is, és úgy fest, a közeljövőben a tóban is meg lehet mártózni.

Hamarosan csobbanni is lehet a palicsi mólórólForrás: Shutterstock / Készítette: darezare

Az elmúlt húsz évhez képest most a legjobb a Palicsi-tó vízminősége. Augusztusban tovább szélesítik a csatornahálózatot, ami jelentősen hozzájárul majd a tó szennyezésének a csökkentéséhez – tudtuk meg a Turistički Svet híréből.

A 15 kilométer hosszú hálózatot augusztus közepén kezdik majd kiépíteni. Tavasz folyamán várható továbbá egy új zöldövezet kialakítása, és tervben van egy tó körüli bicikliút megtervezése is. A munkák kivitelezésének határideje 2021 júniusa.

A tóban nem ajánlott fürdeni, ennek ellenére vannak, akik mégis megmártóznak a vízben. Megeshet, hogy a bátor fürdőzők fertőzéssel térnek haza, de a homokos röplabdapálya és a parton napozás veszélytelen kikapcsolódást nyújt.

Amennyiben a tervezett kivitelezések mindegyikét megvalósítják, azaz, ha a szennyvíz nem folyik többé a tóba, és ha a magánvállalkozók hulladéka nem kerül a vízbe, egészen biztosan javulni fog a víz minősége.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek