Ha így folytatják a Palicsi-tó tisztítását, hamarosan fürdeni is lehet benne

  Már most is érdemes meglátogatni a határ túloldalán található szecessziós települést, Palicsot, ahol meglesheti az állatkert új lakóit, szelfizhet a tóparton ékeskedő településnév mellett, és sétálhat a felújított tóparti sétányon is. Már épül egy vadonatúj wellness központ is, és úgy fest, a közeljövőben a tóban is meg lehet mártózni.

  Hamarosan csobbanni is lehet a palicsi mólórólForrás: Shutterstock / Készítette: darezare

  Az elmúlt húsz évhez képest most a legjobb a Palicsi-tó vízminősége. Augusztusban tovább szélesítik a csatornahálózatot, ami jelentősen hozzájárul majd a tó szennyezésének a csökkentéséhez – tudtuk meg a Turistički Svet híréből.

  A 15 kilométer hosszú hálózatot augusztus közepén kezdik majd kiépíteni. Tavasz folyamán várható továbbá egy új zöldövezet kialakítása, és tervben van egy tó körüli bicikliút megtervezése is. A munkák kivitelezésének határideje 2021 júniusa.

  A tóban nem ajánlott fürdeni, ennek ellenére vannak, akik mégis megmártóznak a vízben. Megeshet, hogy a bátor fürdőzők fertőzéssel térnek haza, de a homokos röplabdapálya és a parton napozás veszélytelen kikapcsolódást nyújt.

  Amennyiben a tervezett kivitelezések mindegyikét megvalósítják, azaz, ha a szennyvíz nem folyik többé a tóba, és ha a magánvállalkozók hulladéka nem kerül a vízbe, egészen biztosan javulni fog a víz minősége.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!