Bringás paradicsommá fejlesztik a Kvarner-vidéket

A horvátok rákapcsoltak a kerékpáros turizmus felturbózására: a hét elején arról írtunk, hogy egy új weboldalt fejlesztettek ki a Krka Nemzeti Parkban kerekező turistáknak, és nemrég arról is hírt adtunk, hogy létrehoztak egy bringás appot, amely még az útvonalat is megtervezi, ha két keréken szeretnénk bejárni a mediterrán országot.

Bringával HorvátországbanForrás: Shutterstock / Készítette: Slawomir Kruz

A legújabb kerékpáros hír szerint a napokban aláírtak egy szerződést, miszerint a Kvarner-vidéket is biciklis paradicsommá fejlesztik. A tervek szerint különböző nehézségű és hosszúságú kerékpárutakat alakítanak ki, létrehoznak egy mobil applikációt, amely segít eligazodni a vidéken, új pihenőhelyek épülnek, és lesz lehetőség elektromos bringák bérlésére is.

A helyiek azt remélik, a turisztikai újdonság még több látogatót vonz a Kvarner-vidékre. Az ország célja, hogy az aktív pihenésre vágyóknak is minél több lehetőséget biztosítsanak a kirándulásra. Az efféle tartalmaknak köszönhetően, nemcsak nyáron, hanem tavasszal és ősszel is érdemes lesz átruccanni Horvátországba – tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek