Sebességmérő kamerákkal árasztják el a horvát autóutakat

Horvátország Belügyminisztériuma azt tervezi, hogy az idén és jövőre az ország területén 150 helyen szerelnek majd fel olyan dobozokat, amelyekben elférnek a sebességmérésre alkalmas kamerák.

Ez azt jelenti, hogy a belügyminisztérium rendelkezésére álló 75 sebességmérőt – figyelembe véve az aktuális közlekedési helyzetet – tetszés szerint költöztethetik majd az egyik helyről a másikra. Az üres dobozok pedig megelőzési funkciót látnak majd el.

Érdemes betartani a sebességkorlátot a horvát utakonForrás: Shutterstock / Készítette: Shinedawn

Az idén a horvát rendőrök 122 hely közül választhatnak, hogy hol helyezik el a rendelkezésükre álló 59 sebességmérő kamerát. Több horvát honlap alapján a vajdasági Szabad Magyar Szó összeállított egy listát, amelyen látható, hogy az idén nyáron melyek azok a helyek, ahol jó eséllyel kamera méri majd a személygépkocsik sebességét. Elsősorban azokra a városokra és útvonalakra figyeltek, amelyeket a nyaralásra igyekvők valószínűleg útba ejtenek:

Sebességmérésre számíthatnak például Biograd na moru térségében a Pakoštan helység kijáratánál, Starigradnál a Stjepan Radić tér mellett, Murvicán, az Adriai főútvonal és a Hrvoje Ćustić utcák útkereszteződésénél; de mérhetnek Splitben, a Stjepan Držislav utcában a 21-es házszámnál, Dubrovnikban az Adriai főútvonalon, Cavtat irányából Split felé, illetve Rovinjban a Kokuletovica és a Sveti Maksimilijan útkereszteződésnél Veštra irányából. A részletes listát ide kattintva, a cikk alján böngészhetik át.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek