Íme egy hasznos weboldal, ha bringázni készül a Krka Nemzeti Parkba

A horvátországi Krka Nemzeti Park egy óriási kalandpálya a kerékpárosok számára. Ahogyan arról már korábban is írtunk, összesen 470 km hosszú bringaút várja a turistákat, különböző nehézségű pályákkal. A helyiek most egy új, kerékpárosoknak kifejlesztett weboldallal is előrukkoltak, amelyet mindenképp hasznos felkeresni, ha a nemzeti parkba készülnek túrázni – olvasható a horvát HrTurizam hírei között.

Kerékpárral a Krka Nemzeti ParkbanForrás: np-krka.hr

A Krka Bike weboldalon minden fontos tudnivalót megtalálnak a pályákról, a pihenőhelyekről és az útba eső látványosságokról. Az oldal talán legmenőbb része a "videó" fül, ahol rövid kisfilmeket nézhetnek meg a Krka Nemzeti Park kerékpáros útvonalairól, így könnyebben eldönthetik, hogy melyik szakasz bebarangolása mellett döntsenek. Az oldalon a bringásokat érintő újdonságokról is beszámolnak.

A kerékpár szerelmeseit összesen 14 kalandos kerékpárútvonal várja a nemzeti parkban. A csodás természeti környezetben kiépített pályák közül ötöt a mountain bike kedvelőinek, hármat az országúti kerékpárral érkezőknek, és hatot a túrakerékpárosoknak találtak ki.

Akik szeretik a hosszú túrákat, azoknak a leghosszabb útvonalat érdemes felkeresniük, ez egy 95 km hosszú pálya: az úgynevezett „kraljevska ruta", azaz "királyi út", amely érinti a Krka folyó torkolatát és egy római kori amfiteátrumot is. 

A legrövidebb útvonalra akár gyerekekkel is elindulhatnak, ez egy kicsivel több mint 8 km hosszú szakasz, és végig a Krka folyó partján halad. Érdekessége, hogy levezet az egyik legszebb folyó-menti lejtőn is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek