Három szuper európai nyaralás, amit a tengerpart miatt is imádni fogsz

Az európai utazások gazdag kulturális örökséget, gyönyörű tájakat, lenyűgöző városokat kínálnak. Ráadásul nincsenek olyan messze! Ha az idei nyaralásod célja Európa, ne hagyd ki azokat a csodálatos helyeket, amiket most fogunk megmutatni. Mindegyik ország más-más élményt, hangulatot ad, de tengerpartjaik egytől egyig gyönyörűek.

Amalfi, Olaszország

Az Amalfi-part a világ egyik legvarázslatosabb tengerparti vidéke, melyet az UNESCO Világörökség részeként ismertek el. Itt húzódnak olyan festői kisvárosok, mint például Positano és Ravello, melyek lenyűgöző kilátást kínálnak az északnyugati partvidékre. 

Positano nem csak a filmeken és a fotókon mutat ilyen szépenForrás: Shutterstock

A szűk sikátorok, a színes épületek és a kristálytiszta tenger összhangja lenyűgöző élményt nyújt mindazoknak, akik a szépséget és a romantikát keresik.

Hogyan jutok el?

A salernói Costa d'Amalfi repülőtér idén júliusban nyílik meg, 45 kilométerre délkeletre Amalfi városától és 21 kilométerre Salerno városától, a híres tengerpart kapujától. Budapestről egyelőre még nem indulnak járatok, így marad az autó, mellyel körülbelül 14 óra alatt érhetsz oda. 

Lisszabon, Portugália

Portugália fővárosa olyan hely, ahol a múlt és a jelen találkozik. A város színes házai, festői utcái és lenyűgöző kilátásai a Tejo folyóra egyedülálló atmoszférát teremtenek. Fedezd fel a történelmi negyedeket, látogass el az ikonikus Belém-toronyhoz, vagy élvezd a tradicionális fado zenét egy hangulatos kis étteremben. Lisszabon minden ízében élénk és izgalmas, így tele van szórakozóhelyekkel is, amik felejthetetlen élményt nyújthatnak. 

Lisszabon egyedi hangulata magával ragadForrás: TTstudio/Shutterstock

A város közelében csodálatos tengerparti strandok húzódnak, de arra készülj fel, hogy bár a víz mindenütt kristálytiszta, az Atlanti-óceán vize igen hűs, bár nyáron talán éppen arra lesz szükséged, hogy alaposan lehűtsön.

Hogyan jutok el?

A legegyszerűbben repülővel juthatsz el Lisszabonba. A repülési idő átlagosan 4 óra szokott lenni. 

Dalmácia, Horvátország

Dalmácia, a Horvátország partjainál elterülő régió, tele van lenyűgöző tájakkal és kulturális látnivalókkal. A festői tengerparti városok, mint például Dubrovnik, Trogir,Split, varázslatos óvárosokkal, kristálytiszta vizekkel és kulináris élvezetekkel várják a látogatókat.

Egy turista csodálja a kilátást Trogirban a Kamerlengo erődbőlForrás: robertharding via AFP/Matthew Williams-Ellis/Matthew Williams-Ellis

Fedezd fel a középkori utcákat, pihenj a csodálatos strandokon, vagy barangolj az elképesztő nemzeti parkokban. Dalmácia minden utazó számára lenyűgöző élményt nyújt, ráadásul még autóval is közel van!

Hogyan jutok el?

Autóval körülbelül 7 óra, repülővel pedig egy átszállással átlagosan 3.

A következő videóban láthatjátok ezeket a gyönyörű helyszíneket!

(Forrás: TikTok (@leeshbrock))

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek