Pórul járhat, aki buli után elalszik az utcán Splitben

A horvátországi Split pörgős éjszakai életéről híres, sokan ezért keresik fel a várost. Tavaly közel 20 millió vendégéjszakát regisztráltak Dalmácia fővárosában, a népszerűségnek azonban megvannak az árnyoldalai is: az utcán magukon könnyítő bulizók, a nyilvános helyen álomba szenderülők, a szökőkútban fürdőzők...

Split óváros: tilos a vendéglátóhelyen kívül alkoholt fogyasztaniForrás: Pixabay/Michelle Maria

A lakosok úgy tűnik, megelégelték az utcán randalírozó bulizók tömegeit, a városvezetők ezért szigorú szabályok bevezetésével akarnak korlátot szabni a féktelen partizásnak, írja a turizmus.com.

Annak, aki az óvárosban vendéglátóhelyen kívül fogyaszt alkoholt, vagy akit a fent felsorolt tevékenységek valamelyikén kapnak rajta, nem kevesebb, mint 300 eurós bírságot kell fizetnie. Kissé elnézőbbek azokkal, akik a félresikerült este után nyilvános helyen kénytelenek visszaadni a vacsorát, nekik csak 150 eurót kell fizetniük. De büntetésre józanul is lehet számítani abban az esetben, ha fürdőnadrágban vagy bikiniben sétálunk az utcákon.

Split nem az első horvát város, amely bírságokkal szab határt a turisták nem tetsző viselkedésének. Krk szigetén tavaly óta tilos a strandon előre lefoglalni a helyeket. Aki ennek ellenére kiteríti a törülközőjét, hogy fenntartson magának néhány négyzetméternyi területet, amíg ő nem tartózkodik a parton, 200 eurós bírságot kockáztat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek