Díszkivilágítást kap nyártól a dalmát Klissza vára

  Teljesen új fényben ragyoghat a nyári estéken a híres történelmi erődítmény, Klissza vára, amely tavaly rekordszámú látogatót vonzott, több mint 70 ezren járták körbe. Idén ennél is több turistát várnak.

  Megvilágítást kap a Klissza váraForrás: Shutterstock / Készítette: ninopavisic

  Az EU közel 2,5 millió horvát kunát adott az erődítmény hangulatfényeinek felszerelésére. Az összegből az egész várat megvilágítják, így nyaranta este is látogatható lesz. A munkálatokra kilencven napjuk van a kivitelezőknek, ami azt jelenti, hogy a nyári szezon kezdetére elkészül a vár megvilágítása – írja a horvát Hrturizam turisztikai magazin.

  Kilátás a Klissza várbólForrás: Shutterstock / Készítette: Joachim Bago

  Klissza vára Dalmáciában, Splittől északkeletre, a Kozjak- és Mosor-hegység hágója közelében épült. Már a Bizánci korban is erődített hely volt, majd az Árpádok idején magyar kézre került. Klissza várát a tatárjárás tette igazán híressé, amikor a menekülő királynő és gyerekei ebben az erősségben találtak menedéket a tatár elől. A műemlék ma turisztikai létesítményként üzemel, belterében kiállításokat, tárlatokat mutatnak be, de a tengerre nyíló kilátásáért is érdemes meglátogatni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!