Nyártól saját repülőteret kap ez a varázslatos olasz úti cél

Létezik egy mondás az olaszországi látványosságokkal kapcsolatban: minél nehezebb eljutni egy úti célhoz, annál több szépséget tartogat. Ez a szabály hamarosan érvényét veszti, mivel a csodálatos Amalfi-part saját repülőteret kap.

Hamarosan a magasból is megközelíthetővé válik a mesés Amalfi-Part - illusztrációForrás: Shutterstock

A salernói Costa d'Amalfi repülőtér idén júliusban nyílik meg, 45 kilométerre délkeletre Amalfi városától és 21 kilométerre Salerno városától, a híres tengerpart kapujától.

Technikailag inkább újranyitásról van szó, mint egy új repülőtérről, amelyet a semmiből építenek fel. Eredetileg 1926-ban építették meg, és az elmúlt 98 év során katonai repülőtérként, repülőiskolaként, tűzoltóközpontként és magánrepülőtérként is használták. 2007-ben úgy alakították át, hogy kereskedelmi járatoknak is megfelelő legyen: a futópályát meghosszabbították, két kaput és négy check-in pultot is építettek. Az ezeket használó légitársaságok közé tartozott az Air Dolomiti és a VolaSalern mindössze egyetlen géppel, amely 2008-ban becsődölt. A repülőtér ezután 2016-ban teljesen bezárt.

Júliusban újra kitárja kapuit az utasok előtt a Salernói repülőtér - illusztrációForrás: Dэя-Бøяg/Wikipedia

Idén július 11-én viszont újra beindul az élet a Volotea, a jelentős olaszországi jelenléttel rendelkező spanyol légitársaság kereskedelmi járatainak elindulásával.

A közelgő megnyitó alkalmával a kifutópályát még 2000 méterrel bővítették, illetve egyéb létesítményeket is építettek. Idén a Volotea négy úti célt szolgál ki: júliustól a franciaországi Nantes-ból,  és a szardíniai Cagliariból, szeptembertől pedig Veronából és Cataniából repülhetnek az utasok az újra induló reptérre. 2026-2027 között új utasterminál is épülni fog – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek