Hamarosan drágábban utazhatunk ezekre a gyönyörű szigetekre

Drágább lesz a lenyűgöző Galápagos-szigetekre látogatni, mert idén nyáron megduplázzák a belépési díjakat. Augusztus 1-től a szigetekre utazók többségének a jelenlegi ár kétszeresét, 200 dollárt (kb. 68 ezer forintot) kell majd fizetniük a látogatásért – írja a CNN az ecuadori turisztikai minisztériumra hivatkozva.

Galápagos-szigetek páratlan élővilággal büszkélkedhetForrás: Diego Delso/Wikipedia

Az új díj alól csak a dél-amerikai országokból érkező utazók mentesülnek, akiknek 100 dollárt (kb. 34 ezer forintot) kell fizetniük. A 12 évesnél fiatalabb gyermekek pedig kedvezményes áron lépnek a szigetekre.

„A Galápagos-szigetek nemcsak nemzeti, hanem globális kincs is. Közös felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezt a páratlan ökoszisztémát a jövő generációi számára" – mondta Niels Olsen, Ecuador idegenforgalmi minisztere. „A belépési díj kiigazítása, amely 26 év óta az első, szükséges intézkedés annak érdekében, hogy a Galápagos-szigeteken a turizmus fenntartható és kölcsönösen előnyös maradjon mind a környezet, mind a helyi közösségek számára."

A szigeteken óriásteknősök is élnekForrás: FOTOGRIN/Shutterstock

A Galápagos-szigetek 1978 óta az UNESCO világörökség részét képezik, 19 különböző szigetből állnak, amelyek körülbelül 600 mérföldre fekszenek Ecuador partjaitól. A szigeteket „élő múzeumnak tekintik, ahol szemtanúi lehetünk az evolúciós folyamatoknak".

Nem csak a Galápagos-szigetek emel árakat. Mi is beszámoltunk róla, hogy a japán Fudzsi-hegyen látogatói létszámkorlátot és belépési díjakat vezetnek be, az olaszországi Velencében pedig az egy napra érkező turistákra vetnek ki belépődíjakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek