Eltűnt Ecuador legnagyobb vízesése

  A Coca-folyón található San Rafael-vízesés az ország kiemelkedő turistalátványossága volt, és évente több tízezer embert vonzott. A vízesés 45 méter magasról zúdult alá egy kráterszerű mélyedésbe - derül ki a CNN híréből.

  A vízesés 2013-banForrás: Cristian Paliz/commons.wikimedia.org

  A ikonikus vízesés azonban a NASA adatai szerint eltűnt, miután forrásának egy részét megszöntette egy víznyelő. A helyében három patak maradt, és a helyszínt az ország turisztikai weboldala sem ajánlja már.

  Az ecuadori Környezetvédelmi Minisztérium (MOE) szakértői úgy vélik, hogy az esemény február elején történt. A kutatók megállapították, hogy a folyómeder beomolhatott, de ennek pontos okát nem tudják, ahogyan az sem világos, hogy természetes jelenség, vagy egy vízerőmű építése okozta-e a változást. A Turisztikai Minisztérium mindenesetre nem tervezi a vízesés újjáépítését.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!