A Japán Fudzsi-hegyre látogatói korlátot és belépési díjat vezetnek be

Az UNESCO Világörökség részét képező Fudzsi-hegy, Japán egyik ikonja új szabályokat vezet be a hegymászók számára. Túlzsúfoltság, rengeteg eldobált szemét és nem megfelelően öltözött túrázók – néhány gond, ami a népszerű japán helyszínt sújtja – írja a cnn.com.

A Fudzsi-hegy az UNESCO Világörökség része, megóvása közös érdekünkForrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Mi is írtunk róla, hogy július elsejétől a hegy látogatóinak fizetniük kell. A héten a Fujit kezelő Yamanashi prefektúra kormánya megszavazta a pontos összeget is: a hegymászóknak 2000 jent (kb. 4500 forintot) kell fizetniük a hegymászásért.

„A Fudzsi-hegy megmászására vonatkozó átfogó biztonsági intézkedések erőteljes előmozdításával biztosítjuk, hogy a Fudzsi-hegy, a világ egyik kincse, a jövő nemzedékeinek is megmaradjon – mondta Koutaro Nagasaki, a Yamanashi prefektúra kormányzója.

A hagyományos hegymászás újjáélesztésének érdekében a Fudzsi-hegy lábánál részletesen elmagyarázzák a turistáknak a Fudzsi-ko és az Oshi kultúrát, amely a Fudzsi-hegy imádatára épül.
Emellett új vezetőket alkalmaznak, akik felügyelik a biztonságot az ösvényeken és azok környékén. Ők fogják tájékoztatni a hegymászókat, ha megsértik a hegyen az etikettet, például ha az ösvény szélén alszanak, tüzet gyújtanak vagy nem megfelelő ruházatot viselnek.

Az elmúlt években világossá vált, hogy túl sokan keresik fel a hegyet: 2019-ben ötmillióan túráztak a Fudzsi-hegyen, ami hárommillióval több, mint 2012-ben. Ezért 4000 fős napi limitet fognak bevezetni a hegymászók számára.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek