Balin mostantól ennyi belépési adót kell fizetniük a külföldi turistáknak

Tavaly már szó volt arról, hogy a külhoni utazókkal turistaadót fizettetnek Balin, mától, azaz február 14-től pedig már érvénybe is lépett a tervezet: 150 000 rúpia (kb. 3600 forint) illetéket kell fizetniük, ha be akarnak lépni a festői Balira, a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjára. Az indonéz hatóságok az illeték bevezetésével a sziget környezetét és kultúráját védik  – írja a BBC.

Bali híres a táncművészetéről, valamint a festészetéről, szobrászatáról és a fafaragásokról.Forrás: Only France via AFP/NORBERT SCANELLA/ ONLYWORLD.NET/Norbert Scanella

Bali híres érintetlen strandjairól és szörfös hullámairól, valamint gyönyörű tájairól. Az idegenforgalmi adó a külföldről vagy az ország más részeiből érkező külföldi turistákra vonatkozik.

Az utazókat arra kérik, hogy még érkezés előtt fizessenek a Love Bali weboldalon keresztül. Hivatalos adatok szerint tavaly január és november között közel 4,8 millió turista látogatott el Balira. 2023 novemberében Ausztráliából érkeztek a legtöbben, több mint százezren. Jelentős nyaralni vágyó tömeg utazott Indiából, Kínából és Szingapúrból.

A rosszul viselkedő látogatók viszont az elmúlt években felbőszítették a helyieket. Mi is megírtuk, hogy börtönre számíthat egy német influenszer, aki meztelenül meditált egy szentély előtt. Tavaly márciusban egy orosz férfit kitoloncoltak Baliról, miután levetkőzött a hinduk által az istenek otthonának tartott Agung-hegyen. 2021-ben szintén felháborodást váltott ki egy orosz pár romantikus együttléte a szent Batur-hegyen.

A helyiek szent hegye, a felhőkbe burkolózó Agung-hegyForrás: Tiket2/Wikipedia

A hatóságok közölték, hogy a külföldi turistáknak meg akarják tiltani a motorkerékpárok használatát, miután számos közlekedési szabályszegés történt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek