Kiutasítottak egy orosz turistát Bali szigetéről, mert pucér fotót posztolt

A 24 éves orosz állampolgárt, akit a balinéz bevándorlási hatóságok Jurij Chilikinként azonosítottak, az Instagramon közzétett egy fotót, amelyen deréktól lefelé meztelenül látható az Agung-hegyen, Bali legmagasabb csúcsán és egy szent vallási helyen. Miután a kép elterjedt a neten, heves és nyilvános vitát váltott ki a helytelenül viselkedő turistákról a szigeten. A férfit április 4-én Dubajon keresztül haza szállították Moszkvába.

Chilikinnek az incidens miatt legalább hat hónapra megtiltották, hogy betegye a lábát Indonéziába. A visszhangot követően Chilikin eltávolította a sértő fotót az oldaláról, és egy bocsánatkérő videóval helyettesítette. „Nincs mentség a tetteimre. Az egyetlen dolog, ami a történtekhez vezetett, az a személyes tudatlanságom" – mondta. „Agung a balinézek szent szimbóluma. Miután tanulmányoztam Bali kultúráját és vallását, rájöttem a hibámra."

Chilikin egyike azon maroknyi orosz turistáknak, akik a népszerű indonéz nyaralószigeten a helytelen viselkedés miatt kerültek címlapokra.

„Kérjük, élvezze Bali szigetét a szabályok betartásával. Ha jogsértést követ el, nem habozunk határozott lépéseket tenni" – mondta Barron Ichsan szóvivő.

A helyiek szent hegye, az Agung-hegyForrás: Tiket2/Wikipedia

Az oroszok alkotják a második legnagyobb turistacsoportot Balin az ausztrálok után, azonban az elmúlt hetekben megszaporodtak a rossz magatartást tanúsító orosz turisták miatti panaszok – közölték tisztviselők. Az idén január és április között Baliról kitoloncolt 40 külföldi turista közül 35 százalékuk (14 személy) orosz volt, írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek