II. Erzsébet királynő mosolyogva jelent meg azon a helyen, ahol a legboldogabb

A 96 éves uralkodó két hónap után először e hét csütörtökön jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor  kilátogatott a Royal Windsor Horse Show-ra. A lovas show-műsoron több mint 500 ló és 1000 fellépő kápráztatta el a tömegeket, de a program majd vasárnap csúcsosodik ki. Köztudott, hogy a királynő mindig is szenvedélyesen szerette a lovakat, így nem meglelő, hogy boldogan, mosolyogva vett rész az ünnepségen – Írja az Evening Standard.

Az uralkodó utoljára márciusban mutatkozott nyilvánosan, amikor részt vett egy istentiszteleten, amelyen néhai férje, Edinburgh hercege életére emlékeztek. Az utóbbi időben sok minden történt a királynővel: februárban elérte uralkodásának platina jubileumát (70 éve lépett a trónra), még ugyanebben a hónapban pozitív lett a koronavírus-tesztje, de szerencsésen legyőzte a betegséget, és április 21-én ünnepelhette 96. születésnapját.

II. Erzsébet a lovai társaságában fényképezkedett a 96. születésnapjánForrás: AFP/henrydallalphotography.com/Henry Dallal

Csütörtökön pedig mosolyogva láthatta a nagyközönség, amint egy Range Roverrel megérkezett a lovas helyszínre. Az alkalomra lezseren öltözött: egy fehér blúzt és kék kardigánt viselt. Már tavaly október óta –  amikor részt vett a Brit Királyi Légió századik évfordulója alkalmából rendezett istentiszteleten – bottal jár, ahogy ezúttal is bot segítségét vette igénybe a járáshoz, ami ennyi idősen teljesen érthető.

Tavaly Kamilla, Cornwall hercegnéje elárulta, hogy a királynő minden idők legnagyobb lóverseny-szakértője, mert szerinte nem létezik olyan, amit ne tudna a lovakról, hiszen ez a szenvedélye az életben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek