A brit királyi család tagjai megható módon emlékeztek meg Fülöp hercegről

Rendhagyó és megható megemlékezést tartottak II. Erzsébet királynő néhai férje, Fülöp herceg halálának közelgő évfordulója alkalmából – olvasható a Sky News oldalán.

Fülöp herceg tavaly április 9-én hunyt el, és utolsó kívánsága az volt, hogy végső búcsúztatásán mindenki legyen ott, aki szerette, ám a koronavírus járvány miatt akkor ez nem volt lehetséges. A brit királyi család most teljesítette a néhai herceg kívánságát, és egy rendkívül megható gyászmisét rendeztek a Westminsteri apátságban.

A szertartáson 1800 meghívott vendég, köztük a közeli rokonok és a külföldi családtagok vettek részt, de az apátság előtt is hatalmas tömeg gyűlt össze. A királynő az egyik fiával, András herceggel egy autóban érkezett az ünnepi misére: Erzsébetnek az elmúlt hat hónapban – a romló egészségi állapota miatt – ez volt az első olyan nyilvános eseménye, amin megjelent. A királynő könnyes szemmel emlékezett meg elhunyt férjéről, a mise közben többször is felállva énekelt és imádkozott. 

Az eseményen a királynő mellett helyet foglalt Károly herceg és Kamilla is, mögöttük a királyi család tagjai, Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyermekeikkel, valamint Beatrix és Eugenia hercegnők is tiszteletüket tették a gyászmisén. Kisebb felháborodást keltett, hogy Fülöp herceg másik szeretett unokája, Harry herceg és Meghan Markle – egyelőre ismeretlen okokból – nem vett részt a szertartáson. A Daily Star forrása szerint, nagyon fájt nekik, hogy Fülöp herceg haláláról tavaly nem a családtól, hanem a rendőrségtől értesültek. 

Vilmos cambridge-i herceg, és felesége, Katalin hercegnő, valamint gyerekeik, György és Sarolta is részt vettek a néhai Fülöp edinburghi herceg tiszteletére tartott megemlékezésen a londoni Westminster-apátságbanForrás: MTI/AP/The Times pool/Richard Pohle

David Conner püspök beszédét sokan megkönnyezték, aki arra is kitért, hogy mennyien szerették Fülöp herceg közvetlenségét és humorát. A mise végén a Westminster apátság harangjai is megkondultak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek