Virágba borulnak a Tower falai II. Erzsébet trónra lépésének 70. évfordulójára

Zajlanak az előkészületek a királynő platinajubileumi ünnepségére, azaz uralkodásának 70. évforulójára. A londoni Tower komoly változásokon megy keresztül a júniusi ünnepség előtt, jelenleg éppen a tereprendezési munkálatok folynak.

Meglepő környezetet varázsolnak a zord, ódon falak közéForrás: Diliff/Wikipedia

A Temze partján álló erődítmény területén több mint 20 millió vadvirágmagot vetnek el, hogy látványos virágözön jöjjön létre London szívében, amelyből kiállítás is nyílik. Kifejezetten válogatott vadvirág magkeverékeket választottak, amelyeknek 2022 júniusától szeptemberéig fognak pompázni. A látogatók különböző mintákat és színeket láthatnak majd, ahogy a sokféle tarka virág kinyílik.

A 14 000 négyzetméteres területen 10800 tonna talajt és 2,4 km hosszú vízelvezető árkot telepítenek 20 millió vetőmag számára, amelyből 29 különböző virágfaj kel ki.

A lenyűgöző számú virág mellett a kiállításon hanginstalláció és különböző szobrok is helyet kapnak. A kiállítás júniusi megnyitásakor a látogatók jegyet válthatnak a kiállításra, illetve az erődítmény kiállítására, és a tornyok meglátogatására is. A kiállítás szeptemberi bezárása után a virágos ágyásokat meghagyják London szívében, hogy maradandó örökséget teremtsenek a királynő platina jubileumának.

Az egykori vizesárok füvesített, de hamarosan még színesebb és természetközelibb leszForrás: Pierre Blaché/Pixabay

Egyébként VII. Henrik király volt az utolsó uralkodó, aki a Towert állandó lakhelyül használta, az ő uralkodását követően egyfajta hagyományt teremtve sok uralkodó tartózkodott a toronyban a koronázása előtti éjszakán – írja a Royal Central.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek