Amszterdam elköltöztetné a piros lámpás negyedet

Az amszterdami városvezetés igyekszik mindent megtenni, hogy a városról egyre kevésbé a szex és a drogok jussanak eszébe az embereknek. Eddig azokról a tervekről hallottunk, melyek szerint a turisták nem vásárolhatnak kannabiszt, és a piros lámpás negyedek kirakatai között sem kirándulhatnak, most pedig arról szólnak a hírek, hogy egy az egyben bezárnák a negyedet, a szexmunkásokat pedig egy „erotikus központba" költöztetnék, a város külterületére - adja hírül a matadornetwork.com.

A járvány miatt most egyébként is zárva vannak a piros lámpás házakForrás: Hans Lucas via AFP/William Lounsbury

Femke Halsema, a város polgármestere úgy véli, hogy az ablakokat mindneképp le kell zárni, mivel a szexmunkások turisztikai látványossággá és szóbeli bántalmazás tárgyává váltak, emellett "rossz típusú" látogatókat vonzanak a városba.

Ezzel azonban maguk az érintettek nem mindannyian értenek egyet, a Red Light United, a körzet szexmunkásainak érdekvédelmi csoportja szerint az itt dolgozó nők általánosan ellenzik a lépést, mert attól tartanak, így nem találják majd meg őket az érdeklődők. "Talán Halsema majd néha buszos kirándulásokat szervez a Westelijk Havengebiedbe?" - ironizált a csoport egyik tagja.

Az elmúlt években Amszterdam belvárosában több intézkedés is született, mely a turisták létszámának korlátozására irányul, például nem lehet új, turistáknak szánt üzletek nyitni, több kerületben felszámolták az Airbnb-ket, emellett korlátozták a vörös lámpás negyedben vezetett túrákat is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek