Amszterdam mégsem tiltja be a vörös lámpás túrákat

  Tavaly írtunk arról, hogy Amszterdam a szexmunkások védelmében betiltja a vörös lámpás negyedbe vezető túrákat. Csütörtökön életbe is lépett a tilalom, mely azonban nem teljeskörű, csak a kirakatok útba ejtését szankcionálja - adja hírül a Travelpulse.

  A vörös lámpás negyedForrás: Erik Tanghe/pixabay.com

  Az intézkedés részét képezi a kormány azon törekvéseinek, amelyek a tömegturizmust korlátoznák, a vörös lámpás negyed munkavállalóinak védelme mellett, akiknek jogait gyakran megsértik a turisták azzal, hogy engedély nélkül készítenek róluk felvételeket.

  A szexmunkások szakszervezete korábban azzal bírálta a tervezett teljes tilalmat, hogy sokkal jobbak a vezetett túrák, melyek egyben edukációs célokat is szolgálnak, és emlékeztetik a turistákat a megfelelő viselkedésre, mint az idegenvezető nélküli látogatások, melyek valóban hozzájárulnak a túlturizmushoz és a nem megfelelő viselkedésmódok terjedéséhez.

  Az új korlátozások áprilistól lépnek életbe, a csoportos túrák továbbra is megengedettek a körzetben, mindaddig, amíg az idegenvezetők elkerülik a kirakatokat érintő útvonalakat.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!