Amszterdam fontolóra veszi, hogy megtiltja a kannabisz vásárlását a turistáknak

  Amszterdam sok mindent kínál a látogatóknak, a szép épületektől és a csodálatos éttermektől kezdve a nyüzsgő kulturális életig, amelyekkel a művészeti galériák és múzeumok szolgálnak. A városnak viszont van egy hírhedtebb oldala is, ahol az utazók el akarnak merülni az élet örömeiben, amiket Amszterdam kínál nekik.

  A kannabisz az egyik oka, hogy rengeteg turista keresi fel a várostForrás: Stay Regular/Pixabay

  Tavaly hírt adtunk arról, hogy Amszterdam a szexmunkások védelmében betiltja a vörös lámpás negyedbe vezető túrákat. Arról pedig szintén beszámoltunk, hogy végül kicsit lazítottak ezen a tilalmon: a város vezetősége csak a kirakatok útba ejtését szankcionálja. A másik vonzerőt pedig a kávézókban beszerezhető könnyűdrogok jelentik az ide érkezőknek. Most viszont bejelentették, hogy Amszterdam vezetése fontolóra veszi, hogy a kávézókban megtiltja a turistáknak a kannabisz, másnéven marihuána vásárlását.

  Ilyen coffee shopokban, azaz kávézókban kínálják a könnyű drogokatForrás: 4kclips/Shutterstock

  A körülbelül 850 000 lakosú Amszterdam az utóbbi időben sokat küzdött a turisták számával, hiszen évente nagyjából 19 millió ember érkezik oda. Egy közelmúltban elkészült látogatói felmérésből kiderült, hogy a 18 és 35 év közötti korosztályban 100 ember közül a megkérdezettek többsége (57%) azt mondta, hogy a város könnyű drogokat értékesítő kávézói miatt döntöttek az odautazás mellett.

  Arra a kérdésre, hogy visszatérnek-e, ha nem tudnak a kávézókban kannabiszt vásárolni, a tengerentúli turisták 34 százaléka azt válaszolta, hogy nem tudja, míg 11 százalékuk azt mondta, hogy nem.

  Ezt és a tömegturizmus elkerülését szem előtt tartva – különösen a vöröslámpás negyed és a kávézók környékén – Halsema polgármester azon töri a fejét, miként lehetne csökkenteni a kannabisz vonzerejét.

  Ami a tömegturizmus elkerülését illeti: ez év elején egyébként már felemelték az idegenforgalmi adót, és szigorúbb szankciókat vetettek ki az Airbnb bérbeadásokra  – írja a Lonely Planet.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!