Amszterdam újabb adót vet ki a turistákra

Írtunk már az amszterdami ágyadóról, és arról, hogy jövőre ebben a városban lesz a legdrágább a vendégéjszaka, most pedig kiderült, hogy 2020. január 1-től jön az úgynevezett Vermakelijkheidsretributie (VMR), magyarul vigalmi adó, amelynek a bevezetéséről szóló jogszabályt a múlt héten fogadta el az amszterdami önkormányzat újabb intézkedésként a turistaszennyezés mérséklésére - adja hírül a Turizmusonline.

Forrás: Kamanasish Debnath/commons.wikimedia.org

"Az új adónem hasonló lesz az idegenforgalmi adóhoz, és azon felül kell fizetnie mindenkinek, aki Amszterdam területén bármilyen csoportos kirándulást szervez, tehát annak is, akinek az utasai csak vonulnak és nem hallgatnak idegenvezetést" - mondta a Turizmusonline-nak Törteli Nikolett helyi idegenvezető.

"Az összege € 1,50 lesz utasonként, amelyet az utazásszervezőnek és nem a vele szerződő idegenvezetőnek kell kiegyenlítenie"."Az a társaság, amely évi legfeljebb 250 főt visz a híres holland városba, évente egy negyedévre kérvényezheti az adó elengedését".

"Az új adóteher a gyalogos és buszos városnézésre egyaránt kiterjed. A Holland Idegenvezetők Szövetsége attól tart, hogy nagyon nehéz lesz az összegeket behajtani a külföldi utazási irodákon, ezért a szövetség tagjai részéről már több mint 120 fellebbezés érkezett. Az az iroda, aki elmulasztja bejelenteni hány utasa volt és nem fizeti be ezt az adót, 5300 euró összegű büntetésre is számíthat" - tette hozzá a szakember.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek