Egy felmérés szerint 2021-ben ezek lesznek az utazási trendek

A 2021-es év a fordulópont éve lesz: az álmodozással töltött hónapok után végre közeleg az az idő, amikor majd újra utazhatunk. De milyen lesz a turizmus a következő hónapokban? Egy felmérés szerint az új trendek az úgynevezett spontán utazásokra és a kényeztetés fokozott igényére összpontosítanak. A Hotels.com által végzett tanulmány ugyanis azt mutatja, hogy ez a hosszú időszak, amelyben sok országban le kellett mondani a nyaralásról, elkerülhetetlenül tükrözi az utazók jövőbeni választásait. Különösen az utolsó pillanatban való távozás vágya jelenik meg fő trendként – írja a siviaggia.it

A legtöbb ember spontán útra kelne - illsztrációForrás: Bob Dmyt/Pixabay

Az interjúalanyok 40 százaléka a spontán utazásra szavazott: legyen az egy utolsó pillanatban történő foglalás, úticél nélküli indulás vagy egy nem részletesen megszervezett nyaralás. Valóban nagy a vágy, hogy otthon hagyják az elmúlt hónapokat jellemző aggodalmakat, és akár néhány napig is elmélyüljenek valamilyen új élményben. Ez a tendencia már tavaly nyáron elindult, amikor sok ország részben újranyitotta a határait.

2020 júliusában és augusztusában a szállodai foglalások több mint fele három vagy még annál is kevesebb nappal az indulás előtt történt, ami éles növekedés, összehasonlítva az előző év azonos időszakának adataival.

Ugyanakkor az utazók erősen vágynak arra is, hogy jobban kényeztessék magukat, vigyázzanak az egészségükre, és megengedjenek egy kis luxust maguknak. 2021-ben sokan szeretnék megragadni a legjobb lehetőségeket, olyannyira, hogy a válaszadók 27 százaléka elismerte, hogy hajlandóak elfogadni egy magasabb árkategóriájú szobát, ha azt a foglaláskor felajánlják. Valószínű, hogy az elkövetkező hónapokban megnőnek a további szolgáltatások, például a gyógyfürdő, a szép kilátást nyújtó szobák, az éttermek és bárok iránti igények. És természetesen sokan keresnek fel majd olyan helyeket, ahol élvezhetik a csendet és a nyugalmat.

A felmérés szerint a lemondások után sokan vágynak a kényeztetésre - illusztrációForrás: Richard Mcall/Pixabay

A turistáknak tehát nagyon világos elképzeléseik vannak arról, hogyan töltenék el a következő vakációjukat. Már csak az kell, hogy megvárják a vendéglátás igazi fellendülését. A turizmus újrakezdésének ösztönzésére számos kezdeményezés irányul, ideértve a Covid-útlevél lehetőségét, ami azonosítja a Covid-19 ellen beoltott személyeket. Bár egyelőre ez a kezdeményezés még nem mutat egységes hozzáállást a különböző szervezetek és országok között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek