Egy amerikai házaspár a gyermekeikkel együtt hét hónapja járják a világot, nem is akárhogyan

2018-ban a 35 éves Colby Bell távmunkában szoftvermérnökként kezdett dolgozni, míg a 34 éves Emily Bell harmadik gyermekükkel volt várandós. Amikor a házaspár elkezdte mérlegelni, hogyan képzelik el az életüket a következő esztendőben, rájöttek, hogy valami mást akarnak kipróbálni, mint a szokásos, külvárosi életük. Az amerikai házaspár gondolt egy merészet. 

A Bell család nem a tipikus külvárosi életre vágyottForrás: Emily Bell/Facebook

"Hallottunk olyan családokról, akik folyton utaznak, és mi mindig is az utazást tekintettük prioritásnak" – mesélte Emily. Ők is ilyesmire vágytak. Eladták a holmijaik többségét, a utahi házukat pedig kiadták albérletnek. Ezután elutaztak Costa Ricába, Ausztráliába, Új-Zélandra, Tajvanra és a Fidzsi-szigetekre, mielőtt visszatértek volna az Egyesült Államokba az ünnepekre. Mire hazaértek, Emilynek súlyos betegséggel kellett megküzdenie, ezért visszaköltöztek az otthonukba, Emily kezelésre járt, aztán hamarosan a család ismét másfajta életmódot keresett.

Szerettük a házunkat és a szomszédainkat, de az utazásaink megváltoztatták a világlátásunkat, valamint a céljainkat és prioritásainkat" – mondta Emily.

Colby és Emily 2020 elején döntöttek úgy, hogy egy 23 négyzetméteres iskolabuszt vásárolnak a családjuk számára. Ezúttal eladták az otthonukat is, majd három hónap és egy alapos átalakítás után a buszuk készen állt a család befogadására. Colby, Emily és a három gyerekük – a 7 éves Zoe, a 6 éves Crew és a 2 éves Marley – 2020 augusztusa óta a buszban élnek és utaznak. Nézzék csak, hogyan:

A nappaliban két kanapé található, amelyek közös pihenésre, étkezésre és játékra szolgálnak. A gyerekek hálószobájában mindenkinek saját ágya van egyedi beépített polcokkal, ahol könyveket és játékokat tárolnak. Az ágyak alatt is van tárolóhely. Emily és Colby hálószobája a gyerekszoba mögött található. A WC-t és a zuhanyzót különféle panelek és zuhanyfüggöny választja el egymástól. Az L alakú konyhában tűzhely, sütő, nagyméretű vízszűrővel ellátott mosogató és szekrény található.

A busz nappalijában az egész család elfér együttForrás: Emily Bell/Facebook

Bár imádják életmódjukat, sok logisztikára van szükségük, hogy minden működjön. A közelség és a magánélet hiánya időnként nehézségekbe ütközik, de Emily azt is elmondta, hogy a gyermekeiknek ebben a szűköcske környezetben való nevelése közelebb hozta a családtagokat egymáshoz – írja az Insider. A család életét az Instagramon követhetik ide kattintva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek