Kiderült, melyik lesz az év legerősebb útlevele

A Henley és társai nevű állampolgársági és letelepedési tanácsadó cég éves útlevélindexe arról tájékoztat, hogy mely útlevelek biztosítják a legnagyobb mozgásszabadságot azzal, hogy a legtöbb országba lehet vízum nélkül utazni velük.

Forrás: Joshua Woroniecki/pixabay.com

Az idei listán, akárcsak a tavalyin és a tavalyelőttin, Japán végzett az első helyen 191 ponttal, őt pedig Szingapúr követi 190 ponttal. Ha az ideiglenes korlátozásokat nem vesszük figyelembe, Németország és Dél-Korea áll a harmadik helyen 189 ponttal, míg a negyedik helyet Luxemburg, Finnország, Olaszország és Spanyolország foglalja el 188 ponttal.

Az ötödik helyen Dánia és Ausztria áll 187 ponttal, a hatodikon Svédország, Franciaország, Portugália, Hollandia és Írország 186 ponttal, a hetediken az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Svájc, Norvégia, Belgium és Új-Zéland 185 ponttal, Görögország, Málta, Csehország és Ausztrália a nyolcadik helyen áll 184 ponttal, míg Kanada és Magyarország a kilencedik és a tizedik helyen áll 183-al, illetve 181 ponttal - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek