Izland is távmunka-programot indít, de csak a magas jövedelműeknek

  Izland is elindítja a maga távmunka-programját, viszont a jelentkezéshez meglehetősen nagy, évi 88 000 dolláros, vagyis 27 millió forintos bevételre van szükség, ami még Thaiföld korábbi elvárásait is felülmúlja, főleg, hogy a távol-keleti ország azóta meg is gondolta magát, de Dubaj követelményein is túltesz - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

  Forrás: David Mark/pixabay.com

  A Work in Iceland honlapja szerint a meghosszabbított tartózkodási engedélyhez az érintettnek igazolnia kell, hogy egy külföldi társasággal áll fenn munkaviszonya vagy önálló vállalkozása van az adott országban, és meg kell felelnie a jövedelmet és az egészségbiztosítást érintő követelményeknek.

  Az ország nem titkolt célja, hogy ezzel felpörgesse a turisztikai vállalkozásokat, és a látogatók tudjanak áldozni a szórakozásra, az éttermekre, a hétvégi kirándulásokra és a szállásokra is, ehhez pedig nem árt némi félretett pénz. Mint Asta Gudrun Helgadottir volt parlamenti képviselő a Bloombergnek elmondta, szerinte kimondtottan számítanak a Szilícium-völgyből vagy San Franciscóból érkező, magas jövedelmű távmunkásokra.

  Egyelőre nem tudni, hogy a vízumprogram pontosan mikor kezdődik, a Work in Iceland weboldala szerint hamarosan további információk várhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!