Jelenleg ezek az országok kínálnak digitálisnomád-vízumokat

A világjárvány minden bizonnyal reflektorfénybe helyezte a digitális nomád életmódot, és a távmunkát általánossá tette. Most sokan rájöttek arra, hogy munkájukat tulajdonképpen bárhol elvégezhetik egy Wi-Fi kapcsolattal, így új lehetőségek nyíltak meg. Mostanra már több ország kínál digitálisnomád- vízumot a távoli munkavállalók számára.

A távmunka néha lehet nagyon kellemes is - illusztrációForrás: manuel ramirez/Pixabay

Mi a digitális nomád vízum? A digitális nomád, vagy távmunka-vízum, egyfajta engedély egy külföldi országban való tartózkodáshoz és munkavégzéshez, általában anélkül, hogy az adott ország adótörvényei hatálya alá tartoznának. Aki ilyen vízumot kap, nem kell bevándorolnia vagy tartózkodást/ állampolgárságot kérnie. Ez a típusú vízum lehetővé teszi az online szakemberek számára, hogy egy adott országba utazzanak, egy ideig ott maradjanak (általában 1 évig), és távolról dolgozhassanak a vállalkozásukon. Mivel a nomád-vízumok többsége 1 évig érvényes,a távoli munkavállalóknak lehetőséget ad arra, hogy gyökeret verjenek és beilleszkedjenek, mivel nem csak „turistának" minősülnek, akik csak 3-6 hónapig tartózkodhatnak egy külföldi országban.

Íme, ez azoknak országoknak a teljes listája, amelyek jelenleg digitálisnomád-vízumokat kínálnak. Ez a néhány ország már kihasználja az új távmunkában dolgozó szakemberek előnyeit, és arra készteti őket, hogy ezzel a távmunka-vízummal külföldön éljenek/dolgozzanak. Jelenleg: 6 ilyen ország van a listán: Barbados, Bermuda, Anguilla, Észtország,Dubaj, és Grúzia de hamarosan csatlakozni fog hozzájuk Aruba és Horvátország is – írja a traveloffpath.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek